De-a arhitectura 1:1

6-12 ani

DURATA: 1 an școlar, abonamente de 4 ședințe – 2 ore fiecare
DESFĂŞURARE: activitate de weekend
TIP ACTIVITATE: hands-on
ÎNDRUMAT DE: 
arhitect persoană resursă De-a arhitectura
LOCUL: acasă, la locuința participanților
ÎNSCRIERE: la cerere
COST: 200 lei/ședința de 2 ore și se va achiziționa în avans un abonament de 4 ședințe (ședința are același preț fie că este achiziționată pentru un copil sau mai mulți – maxim 5 – prieteni sau familie). Vă rugăm să ne contactați la corina@de-a-arhitectura.ro.
ACTIV: din 2021, la cerere doar în București

În 2021 am lansat De-a arhitectura 1:1 – activități de weekend 1:1 (copil-architect îndrumător) ce se desfășoară acasă, într-un mediul familiar copiilor, în care cei mici descoperă sau aprofundează lumea arhitecturii și a mediului construit prin ateliere hands-on în care au oportunitatea, alături de un profesionist al mediului construit, să îmbine imaginarul cu realitatea, să învețe jucându-se, să își pună în practică ideile explorând teme create special de arhitecții noștri.

Atelierele utilizează materiale educaționale dezvoltate în programele „De-a arhitectura mini”, „De-a arhitectura în orașul meu” și în provocările #DeaArhitecturaAcasa și vor oferi copiilor experiențe inedite, ancorate în realitate, complementare materiilor și noțiunilor studiate la școală, îi  vor ajuta să își  dezvolte manualitatea, își le vor satisface nevoile firești de visare și de joacă.

Prin aceste activități ne propunem să ajutăm la formarea și consolidarea personalității copiilor, la dezvoltarea gândirii critice de la o vârstă cât mai fragedă, pentru ca, pe viitor, fie că aleg sau nu să urmeze o profesie din domeniul arhitecturii și al mediului construit, să aibă cunoștințele necesare să trăiască în echilibru într-o comunitate.

Arhitecții care îndrumă aceste activități sunt adevărați „veterani” în De-a Arhitectura, au atât experiența activităților la clasă, cât și cea a atelierele de Club De-a arhitectura. Fără ei nu am aduce arhitectura mai aproape de cei mici, în moduri jucăușe și interesante – fiecare dintre îndrumători vine nu doar cu un bagaj de cunoștințe dobândit în cei 5-6 ani de facultate, ci și experiența căpătată în viața profesională, personalitatea și stilul său unic, copiii beneficiind de interacțiunea cu un profesionist al mediului construit.

Resurse: