mai 9, 2017

DE-A ARHITECTURA ÎN CAMERA MEA

„De-a arhitectura în camera mea” este un proiect dedicat copiilor din clasele IV-VIII, iniţiat de Asociaţia De-a Arhitectura. Prin acest proiect De-a Arhitectura îşi propune să le ofere copiilor un Ghid practic de informaţii şi inspiraţii care să îi ajute să îşi reamenajeze camera. Ajutaţi de materialul didactic special conceput pentru ei, copiii (cu acordul părinţilor) au ocazia să păşească într-o nouă lume, aceea a arhitecturii şi design-ului de interior.

EDIŢIA II:

Formularul de înscriere în Concurs se va accesa de aici.

Regulamentul concursului se va consulta aici. 

Proiectul „De-a arhitectura în camera mea” continuă şi în anul școlar 2017-2018, în perioada 15 ianuarie – 15 iunie 2018, cu anunțarea câștigătorilor pe 6 iulie 2018. În urma înscrierii gratuite la concurs (de către un părinte), copiii vor primi următoarele materiale: Ghidul online „De-a arhitectura în camera mea”, Fișele de realizare a mobilierului pentru macheta de lucru și Regulamentul Concursului.

Fiecare Participant va încărca pe YouTube un film de maxim un minut ce va fi denumit „De-a arhitectura în camera mea [numărul de concurs generat la înscriere]”. Se va folosi hashtag #CameraMea. Filmul va conține motivația copilului de a-și schimba camera, dar și propunerea acestuia de amenjare, exprimată prin desen, colaj, pictură, machetă, etc. Link-ul filmului încărcat pe Youtube va fi trimis la adresa de e-mail: corina@de-a-arhitectura.ro, până la data 15.06.2018.

Copiii care sunt înscriși în proiectele „De-a arhitectura în orașul meu” și „De-a arhitectura în școala mea”, în anul școlar 2017-2018, din clasele a IV-a – a VIII-a, au primit gratuit, prin susținerea Holcim România, Cartea „De-a arhitectura în camera mea”, ce conţine rezumatul informațiilor din Ghidul online „De-a arhitectura în camera mea”, dar și fișele de lucru, necesare realizării proiectului amenajării camerei. Dintre aceștia, cei care vor fi interesați să își facă o propunere pentru camera lor, pot lucra alături de arhitecții de la clasă un atelier punctual, contra-cost, în cadrul Săptămânii Școala Altfel 2017-2018 sau pot realiza o propunere acasă, cu părintele, participarea la concurs fiind gratuită. Pentru mai multe informații puteți scrie un mail la adresa: corina@de-a-arhitectura.ro.

Concursul este deschis și copiilor care nu sunt înscriși în proiectele Asociației De-a Arhitectura, condiția fiind să respecte grupa de vârstă și anume să fie în clasele a IV-a – a VIII-a în anul școlar 2017-2018. Aceștia vor primi toate informațiile necesare în urma înscrierii prin Formularul de participare.

Continuăm, deci, să fim alături de copii, în procesul de reamenajare a camerei lor, într-un moment în care ei își manifestă această dorință și se definesc ca personalitate.

EDIŢIA I:

Această primă etapă a presupus crearea Ghidului online „De-a arhitectura în camera mea” și lansarea primului concurs în perioada martie-iulie 2017. În această etapă proiectul a fost susținut de partenerii noștri: Duraziv şi Siniat.

Despre Ediția I am scris aici:

„De-a arhitectura în camera mea” – concurs pentru copii creativi
Concurs pentru copii creativi şi dibaci: „De-a arhitectura în camera mea”
„De-a arhitectura în camera mea”, concursul micilor designeri, s-a încheiat
Atelier la Braşov în cadrul concursului „De-a arhitectura în camera mea”
Atelier la Bucureşti în cadrul concursului „De-a arhitectura în camera mea”

Aici găsiţi o serie de exemple de filme din prima etapă a concursului, Ediția I, 2017:

*Elementele vizuale folosite în promovarea concursului „De-a arhitectura în camera mea”, ediţia I, conţin imagini care au ca sursă:

Save

Save