mai 9, 2017

DE-A ARHITECTURA ÎN CAMERA MEA

Vârstă copii: 9-15 ani
Cost: gratuit
Autori: arh. Maria Găvozdea, arh. Oana Pavăl şi arh. Claudia Bingöl
Organizator: Un proiect marca De-a Arhitectura
Parteneri: DurazivSiniat şi Holcim

Descriere:

„De-a arhitectura în camera mea” este un proiect dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 15 ani, iniţiat de Asociaţia De-a Arhitectura. Prin acest proiect De-a Arhitectura îşi propune să le ofere copiilor un Ghid practic de informaţii şi inspiraţii care să îi ajute să îşi reamenajeze camera. Ajutaţi de materialul didactic special conceput pentru ei, copiii (cu acordul părinţilor) au ocazia să păşească într-o nouă lume, aceea a arhitecturii şi design-ului de interior.

Ediția I:

Această primă etapă a presupus crearea Ghidului online „De-a arhitectura în camera mea” și lansarea primului concurs în perioada martie-iulie 2017. În această etapă proiectul a fost susținut de partenerii noștri: Duraziv şi Siniat.

Despre Ediția I am scris aici:

„De-a arhitectura în camera mea” – concurs pentru copii creativi
Concurs pentru copii creativi şi dibaci: „De-a arhitectura în camera mea”
„De-a arhitectura în camera mea”, concursul micilor designeri, s-a încheiat
Atelier la Braşov în cadrul concursului „De-a arhitectura în camera mea”
Atelier la Bucureşti în cadrul concursului „De-a arhitectura în camera mea”

Exemple de filme din prima etapă a concursului, Ediția I, 2017:

Ediția II:

Proiectul „De-a arhitectura în camera mea” continuă şi în anul școlar 2017-2018, pentru copiii care sunt înscriși în proiectele „De-a arhitectura în orașul meu” și „De-a arhitectura în școala mea”, cu vârste cuprinse între 9 şi 15 ani, aproximativ 1200 copii la nivel național. Aceștia vor primi gratuit, prin susținerea Holcim România, Cartea „De-a arhitectura în camera mea”, ce va conţine rezumatul informațiilor din Ghidul online „De-a arhitectura în camera mea”, dar și fișele de lucru, necesare realizării proiectului amenajării camerei. Copiii care vor primi Cartea „De-a arhitectura în camera mea” și care vor fi interesați să  își facă o propunere pentru camera lor, vor lucra alături de arhitecții de la clasă un atelier punctual, în cadrul Săptămânii Școala Altfel 2017-2018. Se va desfășura o nouă ediție a concursului, cu stabilirea câștigătorilor în toamna anului 2018.

Alte 300 de exemplare ale Cărţii „De-a arhitectura în camera mea” (ce vor fi vândute publicului interesat) și informații despre concusul acestei a II-a ediții vor fi disponibile începând cu sfârșitul anului 2017. În urma înscrierii la concurs (de către un părinte), copiii vor primi Ghidul online „De-a arhitectura în camera mea” și Fișele de realizare a mobilierului pentru macheta de lucru.

Continuăm, deci, să fim alături de copii, în procesul de reamenajare a camerei lor, într-un moment în care ei își manifestă această dorință și se definesc ca personalitate.

*Elementele vizuale folosite în promovarea concursului „De-a arhitectura în camera mea”, ediţia I, conţin imagini care au ca sursă:

Save

Save