martie 15, 2022

Urban Up Fellowship – Let’s help Urban Up Grow Up

Vrei să trăiești într-o societate cu cetățeni care își cunosc drepturile, care contribuie la influențarea deciziilor publice și la crearea unor orașe mai prietenoase? Vrei să ai posibilitatea să contribui cu viziunea ta la formarea unor tineri care știu care sunt mecanismele prin care se transformă mediul lor de viață și care se pot apoi implica mai eficient în aceste transformări? 

Dacă da, vino alături de noi la Urban Up Fellowship să creăm împreună scenarii și materiale suport pentru activități care să fie interesante pentru liceeni. 

Dacă ești interesat de viața orașului și ești student/masterand/doctorand (la arhitectură, urbanism, construcții, sociologie, antropologie și științe politice, psihologie și științele educației, jurnalism sau alte domenii) te invităm alături de noi, Asociația De-a Arhitectura, să facem împreună mai multă educație de mediu construit în licee, în instituții publice sau private de cultură, la evenimentele comunităților locale, în publicații diverse, etc. 

Până pe 3 aprilie 2022 te poți înscrie prin acest formular

Căutăm 20 de studenți (avem 5 locuri pentru studenți de la facultăți din afara Bucureștiului) dornici să participe la co-crearea unor ateliere de pedagogie urbană dedicate liceenilor – vom forma 5 echipe interdisciplinare a câte 4 studenți de la diverse facultăți care vor participa la toate cele 3 module din programul de fellowship:

Modul 1, 6-8 mai 2022
Atelier de 3 zile în București 

în cadrul căruia ne vom cunoaște mai bine, vom povesti despre ce ne leagă, despre viziunea noastră pentru orașe sustenabile (prospere, incluzive, verzi), vom forma echipele și vom exersa pe scenarii de pedagogie urbană care sunt deja în portofoliul Asociației De-a Arhitectura.

Modul 2, 27-29 mai 2022
Atelier hibrid (de 3 zile) 

în cadrul căruia ne vom juca, vom experimenta, vom aduce pe masă resursele și ideile noastre și vom crea activitățile pentru liceeni.

Modul 3, iunie 2022
Pilotarea activităților co-create de voi  

în București și în țară (Street Delivery/atelier extracurricular în fostul vostru liceu/evenimente culturale etc.).

!!! Aplicanții selectați după completarea formularului vor fi contactați ulterior și invitați la un scurt interviu online în cadrul căruia ne vom cunoaște mai bine.

!!! Pentru cei 5 studenți de la facultăți din afara Bucureștiului vom asigura cazarea pe perioada modulului 1 și vom deconta transportul.

Te așteptăm alături de noi în această experiență de învățare și co-creare. 

Acest fellowship este parte din programul Urban Up.

Proiect finanțat prin Swimathon București, eveniment organizat de Fundația Comunitară București, și prin Cercul Donatorilor 2021, eveniment organizat de Romanian Diaspora Funding Network (RDFN).

De-a Arhitectura este o comunitate de profesioniști ai mediului construit și profesori care modelează un viitor mai bun prin educația de arhitectură pentru copii, tineri și adulți. Programele noastre încurajează creativitatea și inovația și îi ajută pe copii și tineri să se pregătească pentru lumea reală. Într-un deceniu am ajuns la peste 30.000 de elevi din România, implicând 1100 de profesori și 900 de arhitecți voluntari.