Școala altfel 2016 București

28/02/16 | Atelier, Şcoala Altfel

Suntem în sfârşit în măsură să vă povestim despre activităţile pe care Asociaţia De-a Arhitectura le-a pregătit pentru săptămâna „Școala altfel” de anul acesta, şi anume acelea la care vă puteţi înscrie.

În anii trecuţi a fost mare veselie, cu copii mulţi şi lucruri ne-mai-văzute. Pentru rememorare, dar şi ca promisiune pentru anul acesta, iată cum a fost în 2015 şi 2014. În plus, experienţa acumulată ne-a permis ca anul acesta să participăm la susţinerea unui punct de vedere critic privind programul „Școala altfel” – aici.

Anul acesta De-a arhitectura va organiza pentru a patra oară conferințele pentru copii „De-a arhitectura Povestită”. Acestea vor avea loc în București, Brașov, Cluj (de confirmat), Sibiu și Timișoara. Înscrierile pentru cele 8 conferințe se vor face separat și vom anunța în curând procedura de înscriere pentru acestea. Urmăriți-ne pe site-ul și Facebook-ul De-a arhitectura pentru detalii.

Înscrierile pentru activităţile ce vor fi susţinute de îndrumătorii De-a arhitectura se vor face în formularul accesibil aici. Nu uitaţi, se înscrie o clasă, nu un copil!  Puteţi descărca acordul foto necesar publicării pe site-ul nostru a fotografiilor din timpul atelierelor aici. Plata atelierelor se va face de către unul dintre părinţi, după desfăşurarea atelierului.

GRĂDINIŢĂ: Atelier Structuri dulci

Descriere: Construirea unei structuri poate fi deosebit de plăcută, chiar gustoasă. Prin exprimentarea practică, se dezvoltă abilităţi de înţelegere a fenomenelor fizice de statică. Abordarea acestui atelier este sinestezică, implicând şi gustul, într-un mod deosebit de plăcut pentru copii.

Referinţă atelier: aici

Vârsta/Clasele: în grădiniţă
Durata:
45-60 min
Intervalul orar:
9:30-10:30
Locaţia:
în unitatea de învăţământ
Materiale furnizate de şcoală:
nu este cazul
COST:
20RON/copil; susţinut de un îndrumător De-a arhitectura

Program:

  • Atelier Structuri dulci 20.04
  • Atelier Structuri dulci 21.04
  • Atelier Structuri dulci 22.04

IMPORTANT: acest atelier este oferit şi ca resursă gratuită pe *INSERT LINK* pentru cadrele didactice care desfăşoară singure atelierul. Pentru acesta NU este necesară înscrierea în program, însă am aprecia dacă ne-aţi povesti cum a decurs atelierul într-un e-mail, însoţit de fotografii, pe adresa office@de-a-arhitectura.ro.

CLASELE 0-I-II: Ateliere de Scenografie

Descriere: Pornind de la ideea unui film cunoscut de către copii, deschidem discuţia despre locurile în care trăim. Copiii vor imagina un decor şi o poveste nouă pentru personajele lor îndrăgite.

Referinţă atelier: aici

Vârsta/Clasele: 0-I-II
Durata: 120 min
Intervalul orar: 9:30-11:30
Locaţia: în şcoală
Materiale furnizate de şcoală: fiecare copil trebuie să aducă câte o cutie de pantofi, cariocă şi culori
COST: gratuit, sponsor „Digital Spirit”

Program:

  • Atelier Scenografie 18.04
  • Atelier Scenografie 19.04
  • Atelier Scenografie 20.04
  • Atelier Scenografie 21.04
  • Atelier Scenografie 22.04

CLASELE III-IV-V:

1.LECŢIE DEMONSTRATIVĂ DE-A ARHITECTURA ÎN ORAŞUL MEU – doar pentru clasele care se vor înscrie în anul şcolar 2016-2017 la cursurile De-a arhitectura

Descriere: Copiii vor învaţă despre lumină şi umbră, despre modul în care lumina influenţează clădirile, interiorul casei, dar şi spaţiile publice. Vom simula mişcarea soarelui!!!

Referinţă lecție demo: aici

Vârsta/Clasele: III-IV-V
Durata: 90 min
Intervalul orar: 9:30-11:00
Locaţia: în şcoală
Materiale furnizate de şcoală: retroproiector, lampă, lanterne, carioci
COST: gratuit; lecţia demonstrativă va fi susţinută de un îndrumător De-a arhitectura

Program: 
  • Lecție Demo 18.04
  • Lecție Demo 19.04
  • Lecție Demo 20.04

NOTĂ: acest atelier este destinat doar claselor care urmează să se înscrie în anul şcolar 2016-2017 la cursurile De-a arhitectura

2.EXPEDIŢIE DETECTIVII URBANI

Descriere: Copiii vor pleca într-o expediţie în oraş şi vor depista diferite funcţiuni, vor găsi reperele zonei, vor învaţă să se orienteze pe harta şi pe stradă, vor interacţiona cu locuitorii zonei, observându-i specificul. Vă invităm să parcurgeţi indicaţiile din kit şi să descoperiţi în oraş lucruri interesante alături de copii!

Referinţă expediţie: aici

Vârsta/Clasele: III-IV-V
Durata:
90 min
Intervalul orar:
9:30-11:00
Locaţia:
în jurul şcolilor, în centrele oraşelor
Materiale furnizate de şcoală:
creioane, suport rigid de foi, coli A4, aparat foto
COST:
20RON/copil; susţinut de un îndrumător De-a arhitectura

Program: 
  • Detectivii urbani 20.04
  • Detectivii urbani 21.04
  • Detectivii urbani 22.04

3. CĂSUŢA OMULEŢULUI LEGO

Descriere: La ateliere, copiii vor construi macheta unei case la scara unui omuleţ LEGO©, învăţând ce este un plan, mobilare, stabilind înălţimea corectă a pereţilor, a ferestrelor, a uşilor şi realizând prima lor structură de acoperiş.

Referinţă atelier: aici

Vârsta/Clasele: III-IV-V
Durata:
150 min
Intervalul orar:
9:30-12:00
Locaţia:
în şcoală
Materiale furnizate de şcoală:
retroproiector, aparat foto, rigla, creioane, foi albe, cartoane colorate
COST:
20RON/copil; susţinut de un îndrumător De-a arhitectura

Program:
  • Casuta omletului Lego 18.04
  • Casuta omletului Lego 19.04
  • Casuta omletului Lego 20.04

IMPORTANT: Activităţile 2 și 3 sunt oferite şi ca resursă gratuită pe *INSERT LINK* pentru cadrele didactice care desfăşoară singure atelierul/expediţia. Pentru acesta/aceasta NU este necesară înscrierea în program, însă am aprecia dacă ne-aţi povesti cum a decurs atelierul într-un e-mail, însoţit de fotografii, pe adresa office@de-a-arhitectura.ro.