august 19, 2020

CONCURS DE-A ARHITECTURA DE ZIUA FOTOGRAFIEI

Concurs de Ziua fotografiei 2020, ediția a III-a

Foto: Marloes Brouwer

De-a Arhitectura a lansat pe 19 august 2020 cea de-a treia ediție a concursului de Ziua Internaţională a Fotografiei pentru cea mai expresivă şi reprezentativă fotografie pentru De-a Arhitectura și educația de arhitectură și mediu construit care să arate bucuria şi curiozitatea copiilor în interacţiune cu spaţiul construit, în oraş sau în casă – de ce nu, inspiraţi de cursurile, atelierele, provocările #DeaArhitecturaAcasa.

Perioadă de concurs: 19 august – 30 septembrie 2020 (30 septembrie 2020, ora 23:59, data limită de trimitere a fotografiilor)
Jurizare: 1-8 octombrie 2020
Anunţare câştigător: 15 octombrie 2020
Premiu: 1 voucher în valoare de 500 lei pentru cumpărarea de produse foto. Premiul este oferit de Asociaţia De-a Arhitectura din bugetul de 2% al anului fiscal 2019.

Marloes Brouwer este câștigătoarea celei de-a treia ediții a concursului de fotografie De-a arhitectura cu o imagine din 2020 din cadrul proiectului „Spațiul vesel” – „De-a arhitectura în Școala «Teleki Domokos» Gornești”. Juriul a deliberat luând în calcul 25 de fotografii primite de la 10 fotografi din întreaga țară. Mulţumiri juraţilor: Ovidiu Micșa (arhitect și fotograf, ADMO Studio, IG: @admostudio), Veronica Sava (graphic designer, A STIL, colaborator Asociaţia De-a Arhitectura), Richard Schmittner (fotograf Germania/Mexic, Light Factory Photography, IG: @lightfactoryphotography), Eliza Yokina (arhitect, founding partner SYAA, CUMULUS Architecture, membru fondator Asociaţia De-a Arhitectura, în juriul a nenumărate concursui de arhitectură, IG: @elizayokina), Miruna Grigorescu (arhitect, membru fondator Asociaţia De-a Arhitectura, preşedinte juriu) şi Monicăi Popescu pentru organizare. Şi, bineînțeles, mulţumim tuturor participanţilor care au trimis fotografii!

Concurs de Ziua fotografiei 2019, ediția a II-a

Foto: arh. Iulia Cosovanu

De-a Arhitectura a lansat pe 19 august 2019 cea de-a doua ediție a concursului de Ziua Internaţională a Fotografiei pentru cea mai frumoasă, expresivă şi reprezentativă fotografie care să ilustreze creativitatea în activităţile asociaţiei, în procesul educaţional sau în rezultatele cursurilor implementate la clasă.

Perioadă de concurs: 19 august – 30 septembrie 2019 (30 septembrie 2019, ora 23:00, data limită de trimitere a fotografiilor)
Jurizare: 1-4 octombrie 2019
Anunţare câştigător: 7 octombrie 2019
Premiu: 1 voucher în valoare de 500 lei pentru cumpărarea de produse foto. Premiul a fost oferit de Asociaţia De-a Arhitectura din bugetul de 2% al anului fiscal 2018.

Iulia Cosovanu este câștigătoarea celei de-a doua ediții a concursului de fotografie De-a arhitectura cu o fotografie din anul 2019 din programul „De-a arhitectura în şcoala mea” de la Şcoala Gimnazială Bucşoaia, Frasin, jud. Suceava. Juriul a deliberat, luând în calcul 49 de fotografii primite de la 17 participanţi din toate colţurile ţării, toţi cunoştinţe mai noi sau mai vechi ale proiectului nostru. Mulţumiri juriul format din Miruna Grigorescu (arhitect, membru fondator Asociaţia De-a Arhitectura, preşedinte juriu), Claudia Pamfil (arhitect specializat în urbanism, membru fondator Asociaţia De-a Arhitectura), Veronica Sava (graphic designer, A STIL, colaborator Asociaţia De-a Arhitectura), Richard Schmittner (fotograf Germania/Mexic, Light Factory Photography) şi Marius Velicu (arhitect, fotograf, Dublu V Studio). Şi mulţumim tuturor participanţilor care au trimis fotografii!

Concurs de Ziua fotografiei 2017, ediția I

Foto: arh. Ana Ionescu

De-a Arhitectura a lansat pe 19 august 2017 prima ediție a concursului de Ziua Internaţională a Fotografiei pentru cea mai frumoasă, expresivă şi reprezentativă fotografie pentru De-a Arhitectura, care să prezinte activităţile asociaţiei şi care să arate bucuria şi curiozitatea copiilor ce participă la cursurile noastre.

Perioadă de concurs: 19 august – 3 septembrie 2017
Jurizare: 4-10 septembrie 2017
Anunţare câştigător: 11 septembrie 2017
Premiu: 1 voucher în valoare de 500 lei pentru cumpărarea de produse foto de la F64. Premiul a fost oferit de Asociaţia De-a Arhitectura din bugetul de 2% al anului fiscal 2016.

Ana Ionescu este câștigătoarea primei ediții a concursului de fotografie De-a arhitectura cu o fotografie din anul 2015 de la conferinţele „De-a arhitectura Povestită” din Timişoara. Juriul a deliberat, luând în calcul 22 de fotografii primite de la 8 fotografi din toate colţurile ţării, toţi cunoştinţe mai noi sau mai vechi ale proiectului nostru. Mulţumiri juraţilor – Veronica Sava (arhitect şi graphic designer, A STIL, colaborator Asociaţia De-a Arhitectura), Andrei Mărgulescu (arhitect, fotograf, asistent Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” – UAUIM, Bucureşti), Richard Schmittner (fotograf Germania/Mexic), Miruna Grigorescu (arhitect, membru fondator Asociaţia De-a Arhitectura) şi Monicăi Popescu pentru organizare.