De-a arhitectura talks
+18 ani
OPŢIUNI DE DESFĂŞURARE: conferințe profesionale
CONFERINȚĂ SUSȚINUTĂ DE: arhitect/urbanist/peisagist/designer/profesor invitat
ÎNSCRIERE: individuală.
Termen limită specificat în descrierea evenimentului activ.
COST: gratuit, datorită finanțatorilor evenimentului activ.
ACTIV: 2014-2017
De-a arhitectura talks sunt conferinţele internaţionale „Întâlnirile De-a arhitectura”. Un proiect cu oameni mari, dar tot despre copii. Pentru că suntem deja destul de mulţi cei preocupaţi, din ce în ce mai serios, de educaţia de arhitectură pentru copii. Pentru că am ieşit în lume şi am văzut că rezonăm cu o sumă de iniţiative frumoase din cele patru zări. Aşa că ne-am gândit că ne-ar folosi un răgaz care să ne permită să ne uităm mai bine la cele ce se întâmplă. Să descoperim, serios, ce fac alţii, să prezentăm ce facem noi şi să ne întrebăm. Şi poate să aflăm şi câteva răspunsuri.
De-a arhitectura talks este punctul de întâlnire faţă în faţă al unei reţele de oameni interesaţi de educaţia de arhitectură şi mediu construit pentru copii.
Ediţia a treia s-a desfășurat în cadrul Galei Voluntarilor De-a arhitectura, pe 1 aprilie 2017 la Palatul Universul – Talent Garden din București și a adus împreună arhitecţi, urbanişti, cadre didactice, cercetători şi reprezentanţi ai unor companii care au parcursuri profesionale foarte diferite şi au oferit nu numai perspectiva asupra educației de mediu construit, ci şi ilustrarea diverselor moduri de a lucra în acest domeniu: în laboratoare de cercetare, în sistemul de învăţământ public sau privat clasic, în şcoli private de arhitectură, în mediul asociativ.
Multumim: Jaana RÄSÄNEN (FIN)-Educaţia de arhitectură în cadrul educaţiei de bază, Angela MILLION UTTKE (DE) – JAS – Jugend Architektur Stadt (Tineri. Arhitectură. Oraş), Junko Taguchi (JP)- ROCKET & Ito Juku-Şcoala de Arhitectură pentru Copii, Pihla MESKANEN (FIN) Arkki, Programul Educaţional Arhitectural pentru Copii şi Tineret, Cătălina ULRICH HYGUM (RO)-Învățarea prin proiecte în școlile din România: oportunități și provocări, Brînduşa Raluca HAVAŞI & Eugenia DRĂGOI BANCIU (RO)-De-a arhitectura în şcoala mea! Clasa mea de vis!, Florin ENACHE (RO) #better, Iniţiativa pentru responsabilitate în construcţii, Irina MELIȚĂ & Ștefan SIMION (RO), Bogdan ZAIM- Holver (RO).
A doua ediţie a avut loc pe 7 noiembrie 2015, în sala Amfiteatru a Institutului Cervantes din Bucureşti şi s-a bucurat de prezenţa specialiştilor interesaţi de educaţia de arhitectură şi mediu construit pentru copii veniţi de pe 4 continente, membri ai Grupului de Lucru Arhitectura şi Copiii al Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor. În faţa celor aproximativ 60 de participanţi la conferinţă au susţinut prezentări: Ewa Struzynska, Suzanne de Laval, Barbara Feller, Heba Safey Eldeen, Magdalina Polinova Rajeva, Elchin Aliyev, Cristina Llorente-Roca, Tezcan Karakus Candan, Mia Roth-Cerina, Corina Drocaș, Ioana Ciurea, Hannes Hubrich, Raluca Iacob Pop, Carolina Pizzaro.
Prima ediţie a Conferinţei De-a arhitectura TALKS a debutat pe 15 noiembrie 2014, cu prezentări şi discuţii găzduite de Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, urmate de o jumătate de zi de ateliere derulate la Concrete House. Vorbitorii din prima zi au fost: Adina Marin şi Ion Niculae, Andras Czech, Mina Sava, Victoria Thorton, Barbara Feller, Vera Marin, Eliza Yokina.
Detalii înscriere
Pentru a vă putea înscrie la atelierele noastre este necesar să aveți un cont pe site-ul nostru. Dacă nu aveți deja cont:
- Alegeți atelierul dorit.
- Apăsați Participă.
- Creați contul completând cu: adresa de email – care va fi username-ul, nume, prenume, telefon, județ, localitate, parola aleasă de dvs. Alegeți dacă doriți newsletter, acceptați Termenii și condițiile de utilizare, confirmați că aveți peste 16 ani (pentru cei mai mici conturile nu pot fi realizate decât de către părinți).
- După completarea datelor, veți fi logat automat în cont și veți putea continua înscrierea la atelier.
Resurse:
- Am scris despre program: vezi articole▼