decembrie 13, 2016

ATELIERE în Programul Național „Şcoala Altfel” an şcolar 2020-2021

Ateliere pe care Asociaţia De-a Arhitectura le implementează în Programul Național „Şcoala Altfel” se vor desfășura afară, sub îndrumarea unui arhitect (pregătit pentru a susţine cursuri marca De-a arhitectura, pentru copii) şi a unui voluntar (voluntarul este opţional, în funcţie de disponibilitatea de timp a arhitecţilor sau a studenţilor arhitecţi voluntari ai asociației) și online.

Prezenţa cadrului didactic este absolut obligatorie la acest atelier. Rolul cadrului didactic este de a asigura siguranța copiilor, dar şi de a face conexiuni cu alte noțiuni dobândite de elevi, astfel ca activităţile desfăşurate de arhitecţii noştri să asigure o învățare trans-curriculară. Părinţii sunt bineveniţi, ca şi voluntari, la aceste ateliere.

Atelierele sunt contra cost, plata se va face în contul: RO52BACX0000000842075005, Unicredit Bank, Sucursala Magheru, titular cont: Asociatia De-a Arhitectura, CIF: 31137149, cu menționarea atelierului pentru care se face înscrierea, a şcolii şi a clasei pentru care se plăteşte. Plata se va face cu cel puțin 7 zile înainte de desfăşurarea atelierului şi se va trimite OP de confirmare pe adresa: corina@de-a-arhitectura.ro.

Înscrierea la unul dintre ateliere se face completând Formularul de înscriere.

Atelierele noastre din Programul Național „Şcoala Altfel” sunt gratuite pentru copiii cu bursă socială sau bursă medicală. Vă rugăm menționați numărul de copii din această categorie în formularul de înscriere.

Dacă în clasă sunt copii cu nevoi speciale de învățare, vă rugam să menționați diagnosticul și gradul de independență al copilului, pentru a ști daca este nevoie de resurse umane și materiale suplimentare din partea asociației.

1. ATELIER DETECTIVI URBANI (atelier față-în-față)

DURATĂ: 3 ore/zi, o singură zi
GRUPE DE VÂRSTĂ: 6-9 ani, 9-12 ani
LOC: în oraş
Descrierea conținutului atelierului: În cadrul Atelierului Detectivi Urbani, copiii vor merge într-o expediţie în oraş şi vor identifica diferite funcţiuni ale clădirilor, vor găsi reperele zonei, vor învăța să se orienteze pe hartă şi pe stradă, observându-i specificul. Cu ajutorul ochelarilor de detectivi, vor descoperi zona aleasă așa cum o vede un arhitect azi, dar și cum trăiau oamenii altădată, cu detalii, cu proporții, cu culori.
Materiale aduse de copii: toate materialele sunt aduse de echipa De-a arhitectura

Pentru mai multe detalii despre atelier mergeţi aici şi aici.

De-a Detectivii urbani la MNAR BUCUREŞTI

De-a Detectivii urbani în SECTORUL 1

De-a Detectivii urbani în SECTORUL 2

De-a Detectivii urbani în SECTORUL 3

De-a Detectivii urbani în SECTORUL 4

De-a Detectivii urbani în SECTORUL 5

De-a Detectivii urbani în SECTORUL 6

De-a Detectivii urbani în MOGOŞOAIA, ILFOV

De-a Detectivii urbani în CLUJ-NAPOCA

De-a Detectivii urbani în CONSTANŢA

De-a Detectivii urbani în IAŞI

De-a Detectivii urbani în SUCEAVA

De-a Detectivii urbani în TIMIŞOARA

2. ATELIER CUM DESCÂLCIM PERSPECTIVA (atelier față-în-față)

DURATĂ: 2 ore/zi, o singură zi
VÂRSTĂ: 12-15 ani
PREŢ: 35 lei/copil, 10 lei intrare muzeu + 25 lei Atelier De-a arhitectura, atelierul se desfășoară pentru minim 15 copii
LOC: Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), Bucureşti
Descrierea conținutului atelierului: În Galeria de Artă Europeană vedem tablouri celebre şi vorbim despre spaţiul construit. Copiii descoperă cu ajutorul operelor de artă ce este perspectiva, ce înseamnă ritmul în arhitectură şi verifică felul în care funcţionează acestea în realitate, în galeriile muzeului.
Materiale aduse de copii: toate materialele sunt aduse de echipa De-a arhitectura şi de echipa MNAR.

3. ATELIER CĂSUŢE CĂLĂTOARE (atelier online)

DURATĂ: 3 ore/zi, o singură zi
VÂRSTĂ: 6-9 ani
PREŢ: 30 lei/copil
LOC: online
Descrierea conținutului atelierului: Copiii vor descoperi și exersa conceptul de specific al locului, modalitățile prin care cadrul natural influențează cadrul construit. Cei mici își vor dezvolta aptitudini de observație, percepție și analiză a unui context geografic și vor învăța despre rolul pe care îl au locuitorii și comunitatea în modelarea mediului construit, toate acestea într-un mod ludic și distractiv, potrivit vârstei lor. Folosindu-și imaginația, copiii, ghidați de îndrumătorii De-a arhitectura, vor porni într-o călătorie magică alături de căsuțele create chiar de ei.

4. ATELIER ORAŞELE DINTRE COPERŢI (atelier online)

DURATĂ: 3 ore/zi, o singură zi
VÂRSTĂ: 9-12 ani
PREŢ: 30 lei/copil
LOC: online
Descrierea conținutului atelierului: Pornind de la descrierile unor orașe imaginare descoperite în pagini din literatura pentru copii, cei mici vor materializa grafic imaginea orașului, urmărindu-i particularitățile descrise în carte; îmbogățind, apoi, povestea cărții, își vor imagina că sunt chiar ei un personaj (de care autorul poate uitase) care călătorește în timp și își alege o perioadă din evoluția orașului. Odată ce au ajuns în acel punct, vor căuta un loc în care să se așeze și fie își vor crea un spațiu nou, potrivit cu cele existente, fie vor adapta unul, dintre cele care i-au vrăjit.

5. ATELIER ORAŞUL INCULPAT (atelier online)

DURATĂ: 3 ore/zi, 2 zile
VÂRSTĂ: 12-18 ani
PREŢ: 60 lei/copil
LOC: online
Descrierea conținutului atelierului: Poți să faci o grămadă de chestii cool prin oraș, dar câteodată îți poate crea și neplăceri. Cât de bine te simți în mediul construit, în oraș, pe stradă, în parc, pe drumul spre școală sau spre locul în care te vezi cu prietenii, cât de mult îți place acel loc – toate astea țin de calitatea vieții.
Vino alături de noi pentru un exercițiu de imaginație și un joc de rol cu și despre orașul tău, care va fi supus unui proces, iar tu vei avea ocazia fie să îl aperi, fie să îl acuzi.

Resurse gratuite pentru învăţători şi arhitecţi:

  • Atelier „Labirintul de aţe” descărcabil aici. Pentru mai multe detalii despre activitate mergeţi aici.
  • Atelier „Scenografie” descărcabil aici, cu referinţe aici şi aici.
  • Atelier „Căsuţa omuleţului LEGO” descărcabil aici, cu referinţe aici.

Dacă aveți nevoie de sfaturi referitor la predarea acestor activități puteți scrie un email la: corina@de-a-arhitectura.ro.

Save

Save

Save

Save

Save