decembrie 15, 2016

CÂT COSTĂ

Asistenţa oferită de asociaţia noastră şcolilor de stat cu clase înscrise este gratuită în măsura în care vom primi sprijinul din partea:

  • Ordinului Arhitecţilor din România (OAR) în ceea ce priveşte accesul la materialele metodologice şi didactice, coordonarea la nivel naţional şi regional, accesul la schimbul de experienţă, alte activităţi adiacente (propunere depusă pentru finanţare din taxa de timbru de arhitectură);
  • specialiştilor voluntari (arhitecţi, studenţi arhitecţi, urbanişti sau peisagişti) care doresc să contribuie la promovarea valorilor arhitecturii în şcoli, au posibilitatea să-şi dedice o bună parte a timpului asistând profesorii şi sunt deschişi la experienţe bogate cu copiii participând la ore (înscrierile se vor finaliza în luna iulie)

În cadrul programului de pregătire, am propus să fie acoperite costurile de instruire şi costurile cu cazarea pentru profesorii care nu locuiesc în oraşul în care se va desfăşura atelierul de formare, pentru un număr limitat de locuri. Sprijinul nu va acoperi însă cheltuielile cu transportul şi masa aferente participării la atelierul de formare, acestea fiind suportate de către participanţi.

Pentru desfăşurarea cursului pentru clasele a III-a şi a IV-a, va fi necesară achiziţionarea de către părinţii elevilor a materialul auxiliar Caietul Elevului, care cuprinde fişele de lucru şi fişele recapitulative. Preţul orientativ al acestui caiet pentru fiecare elev este de 20 lei, dar va fi stabilit în funcţie de editură şi de distribuţie. De asemenea, pentru desfăşurarea cursului, va fi necesară utlizarea de materiale de bricolaj diverse, reciclabile sau noi, pentru care de asemenea va fi nevoie de contribuţia părinţilor.

Asociaţia De-a Arhitectura participă în fiecare an la campanii de strângere de fonduri pentru a furniza elevilor materialele didactice gratuit, însă acest lucru nu poate fi garantat. Vom anunţa din timp situaţia privind acoperirea costurilor pentru materialele didactice necesare elevilor şi modalitatea de procurare a lor, în cazul în care sponsorizările sau donaţiile nu vor acoperi aceste costuri.

Școlile private sunt rugate să trimită cerere ofertă la adresa: corina@de-a-arhitectura.ro, specificând cursul ales, numele școlii, orașul și numărul de copii participanți.