februarie 2, 2016

ÎNSCRIERI PENTRU ARHITECŢI VOLUNTARI

ÎNSCRIERILE PENTRU ANUL ŞCOLAR 2020-2021 SUNT DESCHISE.

Cursurile De-a arhitectura despre arhitectură şi oraş sunt o experienţă complexă pentru şcolari, mai ales datorită prezenţei unui specialist la ore. Dincolo de bogăţia cunoştinţelor sale, voluntarul aduce în faţa celor mici pasiunea sa pentru profesie şi un mod inedit de a-i aborda, în joacă, pe teme serioase. Despre experienţa subiectivă a voluntarului De-a arhitectura puteţi citi pe blogul nostru: povestea unui an la Arad, precum şi gânduri ale arhitecţilor voluntari din anii precedenţi. Voluntarii sunt cei care, în cea mai mare măsură, „contruiesc” tot ce înseamnă De-a arhitectura (aici citiţi mai mult).

Un arhitect voluntar poate susţine desfăşurarea unui curs De-a arhitectura în şcoli în două feluri:

  • Asistarea unei singure clase pe parcursul unui an şcolar (septembrie-iunie), în echipă cu învăţătorul/profesorul. Presupune prezenţa la fiecare oră de curs, pregătirea orelor şi discuţii de feedback.
  • Asistarea uneia sau mai multor clase la distanţă, pe parcursul unui an şcolar. Presupune comunicarea (în general săptămânală) cu învăţătorul clasei pentru a-l ajuta să pregătească şi să susţină independent lecţiile. Această modalitate le este accesibilă voluntarilor veterani, care au predat cel puţin un an în manieră directă.

Activitatea voluntarului nu este remunerată. El va primi adeverinţă de voluntariat, iar timpul petrecut în şcoală şi pentru pregătire va fi înregistrat, în baza contractului cu Asociaţia şi a fişelor de pontaj, ca activitate profesională (conform legii voluntariatului).

Vă îndemnăm să vă înscrieţi în baza noastră de date pentru anul şcolar 2020-2021 completând formularul de mai jos (inclusiv în cazul în care ați mai activat în anii precedenți). Veţi putea opta pentru localitatea în care doriţi să vă desfăşuraţi activitatea şi, dacă este cazul, pentru o şcoală anume. Odată acceptaţi în program, veţi trece prin cele două etape de pregătire şi formare a echipei cu învăţătorul/profesorul din clasă, etapa online și etapa față-în-față. Participarea la ambele activități de pregătire este obligatorie. Voluntarii cu experiență în acordarea sprijinului la clasă pentru un anumit curs, pot opta să nu parcurgă etapa online, dar va fi necesar să participe la etapa față-în-față chiar dacă au mai făcut acest lucru în anii precedenți, dat fiind faptul că această etapă presupune lucrul împreună cu profesorul pe care îl va sprijini. Mai multe detalii despre pregătire aici și la coordonatorul regional (ale cărui date de contact sunt menționate în documentul de confirmare a înscrierii).

Din septembrie veţi preda împreună cu învăţătorul/profesorul, având la dispoziţie sprijinul şi experienţa unei întregi reţele de îndrumători care au parcurs cursul în anii precedeţi sau îl parcurg deodată cu voi, precum şi al coordonatorilor regionali De-a arhitectura.

Puteţi afla detalii despre cursurile De-a arhitectura mai jos, pentru a alege în cunoştinţă de cauză. De asemenea, vă stăm la dispoziţie pentru detalii la: inscrieri@de-a-arhitectura.ro.

DE-A ARHITECTURA MINI: pentru elevii din clasa pregătitoare, I sau a II-a (în limita a 60 de clase, din care maxim 15 în rural)

DE-A ARHITECTURA ÎN ORAŞUL MEU: pentru elevii din clasa a III-a, a IV-a sau a V-a (în limita a 80 de clase, din care maxim 15 în rural)

DE-A ARHITECTURA ÎN ŞCOALA MEA: pentru elevii claselor a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a (în limita a 5 clase alese în urma unei selecţii a şcolilor care doresc să participe în program)

Pentru a vă înscrie, completaţi: Formularul de ÎNSCRIERE pentru arhitecţi voluntari

Aici puteţi consulta Contractul de voluntariat cu Asociaţia De-a Arhitectura și pe care îl puteţi descărca şi completa direct în fişierul pdf. Este necesar ca ultima pagina sa fie semnată. Contractul completat şi semnat se trimite la adresa: inscrieri@de-a-arhitectura.ro.

Atenţie! Sistemul de înscriere solicită să aveţi un cont Google. Acesta se poate face foarte uşor, utilizând adresa de email pe care o folosiţi frecvent, indiferent care este aceasta, şi o anumită parolă. Reţineţi parola pentru a putea reveni asupra formularului în caz de nevoie.

IMPORTANT: Comunicarea se va desfăşura prin email, la adresa precizată în formularul de înscriere! Vă rugăm aşadar să verificaţi frecvent corespondenţa electronică, inclusiv fişierul Spam.

 

Protecţia Datelor Personale:

Tratăm datele personale pe care ni le furnizaţi cu respect, conform politicii de utilizare a datelor personale ce poate fi consultată aici.

Pentru a afla mai multe despre Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal a Asociaţiei De-a Arhitectura citiţi materialul de aici.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save