februarie 2, 2016

ÎNSCRIERI PENTRU ARHITECŢI VOLUNTARI

ÎNSCRIERILE PENTRU ANUL ŞCOLAR 2023-2024 SUNT DESCHISE.

Pentru a vă înscrie accesați portalul de-a arhitectura aicialegeți programul dorit și creați-vă contul personal. Vă invităm să vă creați acest cont chiar dacă ați mai activat în program în anii precedenți.

IMPORTANT: Comunicarea se va desfăşura prin emailla adresa cu care ați creat contul dumneavoastră! Vă rugăm, aşadar, să verificaţi frecvent corespondenţa electronică, inclusiv folderul Spam.

Cursurile De-a arhitectura despre arhitectură şi oraş sunt o experienţă complexă pentru şcolari, mai ales datorită prezenţei unui specialist la ore. Dincolo de bogăţia cunoştinţelor sale, voluntarul aduce în faţa celor mici pasiunea sa pentru profesie şi un mod inedit de a-i aborda, în joacă, pe teme serioase. Despre experienţa subiectivă a voluntarului De-a arhitectura puteţi citi pe blogul nostru: povestea unui an la Arad, precum şi gânduri ale arhitecţilor voluntari din anii precedenţi. Voluntarii sunt cei care, în cea mai mare măsură, „contruiesc” tot ce înseamnă De-a arhitectura (aici citiţi mai mult).

Un arhitect voluntar poate susţine desfăşurarea unui curs De-a arhitectura în şcoli în două feluri:

  • Asistarea unei singure clase pe parcursul unui an şcolar (septembrie-iunie), în echipă cu învăţătorul/profesorul. Presupune prezenţa la fiecare oră de curs, pregătirea orelor şi discuţii de feedback.
  • Asistarea uneia sau mai multor clase la distanţă, pe parcursul unui an şcolar. Presupune comunicarea (în general săptămânală) cu învăţătorul clasei, prin întâlniri online, pentru a-l ajuta să pregătească şi să susţină independent unele lecţii, precum şi predarea, în online, a celor unde prezenţa sa este necesară. Această modalitate le este accesibilă voluntarilor veterani, care au predat cel puţin un an în manieră directă.

Activitatea voluntarului nu este remunerată. El va primi adeverinţă de voluntariat, iar timpul petrecut în şcoală şi pentru pregătire va fi înregistrat, în baza contractului cu Asociaţia (vezi specimenul contractului), ca activitate profesională (conform legii voluntariatului). La înscrierea într-un program educațional veţi putea opta pentru localitatea în care doriţi să vă desfăşuraţi activitatea şi, dacă doriți, pentru cadrul didactic cu care doriți să fiți partener. Odată acceptaţi în program, veţi trece prin cele două etape de pregătire şi formare a echipei cu învăţătorul/profesorul din clasă, etapa online și etapa față în față. Participarea la ambele activități de pregătire este obligatorie. Voluntarii cu experiență în acordarea sprijinului la clasă, întâlnire fizică sau online, după caz, pentru un anumit curs, pot opta să nu parcurgă etapa online, dar va fi necesar să participe la etapa față-în-față chiar dacă au mai făcut acest lucru în anii precedenți, dat fiind faptul că această etapă presupune lucrul împreună cu profesorul pe care îl va sprijini. Mai multe detalii despre pregătire aici și la coordonatorul regional (ale cărui date de contact sunt menționate în documentul de confirmare a înscrierii).

Din septembrie veţi preda împreună cu învăţătorul/profesorul, având la dispoziţie sprijinul şi experienţa unei întregi reţele de îndrumători care au parcurs cursul în anii precedeţi sau îl parcurg deodată cu voi, precum şi al coordonatorilor regionali De-a arhitectura.

Puteţi afla detalii despre cursurile De-a arhitectura mai jos, pentru a alege în cunoştinţă de cauză. De asemenea, vă stăm la dispoziţie pentru detalii la: inscrieri@de-a-arhitectura.ro.

DE-A ARHITECTURA MINI: pentru elevii din clasa I sau a II-a

DE-A ARHITECTURA ÎN ORAŞUL MEU: pentru elevii din clasa a III-a, a IV-a sau a V-a

MY SCHOOL CAN BE COOL (fostul DE-A ARHITECTURA ÎN ŞCOALA MEA): pentru elevii claselor a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a (în limita a 10 clase alese în urma unei selecţii a şcolilor care doresc să participe în program)

Protecţia Datelor Personale:

Tratăm datele personale pe care ni le furnizaţi cu respect, conform politicii de utilizare a datelor personale ce poate fi consultată aici.

Pentru a afla mai multe despre Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal a Asociaţiei De-a Arhitectura citiţi materialul de aici.

Feedback:

Pentru a oferi an de an conținuturi mai bune și relevante pentru cei care doresc să ne urmeze programele, invităm profesorii și voluntarii care au urmat cursurile De-a arhitectura să completeze formularele de feedback de aici: De-a arhitectura mini și/sau De-a arhitectura în orașul meu. Mulțumim!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save