La finalul anului 2016, în decembrie, la Științescu Hub Sibiu a avut loc un eveniment pentru copiii care au participat la activitățile Hub-ului pe parcursul anului, moment propice pentru aducerea în fața copiilor și părinților a unui nou tip de atelier, atelierul De-a arhitectura.
Așadar, profitând de apropierea Crăciunului, bradul Științescu a fost împodobit cu bilețele cu provocări pentru cei mici, provocări traduse prin activități rapide pe care copiii să le poată duce, cu interes și pricepere, la bun sfârșit.
Asociația De-a Arhitectura Sibiu, reprezentată prin arhitectele voluntare Diana Constantinescu și Carmen Șandru, a intrat în jocul provocărilor cu mare entuziasm, cu activități care au atras aproximativ 50 de copii, doritori să călătorească pe hârtie, să construiască structuri dulci, să deseneze cărți poștale, să facă puzzle-uri cu clădiri, să decupeze căsuțe hopa, să facă scenarii despre cum va fi peste ani orașul în care trăiesc. Interesul pe care copiii l-au manifestat pentru activitățile De-a arhitectura a fost impresionant și promite o viitoare excelentă colaborare cu gazdele evenimentului, cei de la Științescu Hub Sibiu.
Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor şi tinerilor între 6 şi 19 ani, implementat în Sibiu de Fundația Comunitară Sibiu (FCS), alături de Romanian-American Foundation şi partenerii locali ITNT, Visma Software, IQUEST, EBS România, KeepCalling şi GITS. Științescu Hub este spațiul creativ de 90m² destinat educației STEAM (Știintă, Tehnologie, Inginerie, Artă, Matematică), situat în centrul orașului Sibiu, unde copiii și tinerii între 5 şi 20 ani pot descoperi o varietate de activități non-formale în domeniul științelor. Centrul reprezintă o alternativă prin care copiii și tinerii pot cunoaște lumea din jurul nostru, prin contact direct cu știința, prin experimente, proiecte DYI (Do It Yourself), metode educaționale inovative. Științescu Hub găzduiește ateliere diverse de educație non-formală și evenimente care promovează educația pentru științe și tehnologie.
Text: arh. Carmen Şandru