Donează 3,5 %

La De-a Arhitectura credem că este important să creăm o comunitate în jurul valorilor și misiunii noastre. Dacă nu toată lumea poate să se implice sau să voluntarieze ca arhitect la clasă, la ateliere sau în alte activități, oricine poate să aducă o contribuție, chiar și prin mijloace mici, cum ar fi să redirecționeze către noi 3,5% din impozitul pe venit datorat statului.

Mecanismul de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit reprezintă o oportunitate pentru contribuabilii din România să sprijine organizații non-guvernamentale prin direcționarea unei părți din impozitul pe venit către aceste entități, în loc să rămână la stat. Prin intermediul acestui mecanism persoanele fizice care au realizat anumite categorii de venituri într-un an fiscal au posibilitatea să sprijine proiectele acestor organizații și să contribuie la dezvoltarea comunităților.

Procesul de redirecționare implică completarea Formularului 230 sau a Declarației unice, care sunt furnizate de autoritățile fiscale. În aceste formulare contribuabilii pot alege organizația către care doresc să redirecționeze 3,5% din impozitul pe venit. Este important să fie completate corect datele personale și să se menționeze numele exact al ONG-ului către care se face redirecționarea. După completarea și depunerea Formularului 230 sau a Declarației unice, autoritățile fiscale vor calcula suma ce reprezintă 3,5% din impozitul pe venit și o vor vira către ONG-ul ales de contribuabil, conform legii. Procesul se realizează în cel mult 90 de zile de la depunerea cererii.

Este esențial de menționat că acest proces este opțional, iar contribuabilii pot alege să redirecționeze 3,5% din impozitul pe venit sau să lase această sumă la stat. De asemenea, depunerea Formularului 230 sau a Declarației unice nu este obligatorie, dar dacă nu sunt depuse și contribuabilul nu alege nicio organizație pentru redirecționare, suma nu se va întoarce către contribuabil, ci va rămâne la bugetul de stat.

Această inițiativă are scopul de a încuraja implicarea cetățenilor în susținerea activităților și proiectelor de interes public dezvoltate de către ONG-uri, cum ar fi programele de educație de mediu construit ale Asociației De-a Arhitectura. Redirecționarea înseamnă că puteți susține o organizație să aibă un impact semnificativ asupra comunității și puteți avea satisfacția personală prin participarea activă la dezvoltarea durabilă a mediului construit și la formarea viitorilor cetățeni responsabili și conștienți de importanța acestui domeniu.

Redirecționați către Asociaţia De-a Arhitectura pentru a pune o cărămidă la educația de arhitectură și mediu construit! Ajutați-ne să clădim în continuare orașe mai bune locuite de oameni implicați!

Contactează-ne la corina@de-a-arhitectura.ro pentru orice nelămuriri!

Fondurile colectate prin mecanismul de 3,5% au mers către programul „My School Can Be Cool” (fostul „De-a arhitectura în şcoala mea”).

Impozitul pe venit redirecţionat prin mecanismul de 3,5% a susținut parțial expoziţia de sfârşit de an şcolar a copiilor participanţi la cursurile De-a arhitectura și a completat cu sumele necesare şi alte proiecte De-a arhitectura, ca de exemplu programul „My School Can Be Cool” (fostul „De-a arhitectura în şcoala mea”).

Impozitul pe venit redirecţionat prin mecanismul de 3,5% a susţinut programul „My School Can Be Cool” (fostul „De-a arhitectura în școala mea”).

Fondurile colectate din 2% au ajuns către expoziţiile de final de an, iar o parte au ajuns la clasa de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Cluj-Napoca, o clasă de elevi cu nevoi speciale care a participat timp de doi ani în programul „My School Can Be Cool” (fostul „De-a arhitectura în școala mea”).

Sumele primite din 2% au fost direcţionate o parte către expoziţiile de sfârşit de an şcolar ale copiilor, iar o parte către proiectul „De-a arhitectura în şcoala mea (specială), Cluj-Napoca” sau „Bazinul cu bile” din programul „My School Can Be Cool” (fostul „De-a arhitectura în școala mea”).