mai 29, 2020

DE-A ARHITECTURA ÎN CAMERA MEA IV – CURS DE VARĂ ONLINE

Mulțumim tuturor celor care au participat la Curs de vară online De-a arhitectura în camera mea – Ediția IV!

După o primăvară în care toți am petrecut mult mai mult timp în casele și camerele noastre, am ajuns să le cunoaștem altfel, să observăm lucrurile care ne plac și cele care nu sunt exact pe gustul nostru și cărora le-ar prinde bine o schimbare.

Într-o perioadă oricum sensibilă în care copiii de 10-14 ani fac saltul de la copilărie la adolescenţă, un moment încărcat emoțional, de transformări profunde, fizice şi fiziologice, de redefinire de sine în drumul către viața adultă, spațiul interior în care aceștia își petrec mult timp e nevoie să rezoneze și să se alinieze la schimbările interioare ale acestora. Oferind o pânză albă pe care copilul să își poată manifesta forța creatoare, cine este el în această perioadă de schimbări, ce interese are, ce pasiuni, hobby-uri, ce emoții îl mișcă, îl ajutăm în parcursul său transformator și îl susținem cu deschidere, înțelegere și încredere în ideile și forțele sale.

Aflat la a IV-a ediție, proiectul „De-a arhitectura în camera mea” s-a desfășurat gratuit în perioada 15 iunie – 3 iulie 2020 (cu susținerea Ordinului Arhitecților din România și Siniat România) sub forma unui curs de vară online (câte 2 întâlniri săptămânale) dedicat copiilor de 10-14 ani. În cadrul cursului, cu ajutorul tutorialului de materiale și a unui ghid practic de informații și inspirații realizat special pentru ei, copiii au ilustrat pe machete viziunea lor despre camera ideală, fiind inspirați și îndrumați de arhitecții din echipa De-a arhitectura. Au lucrat alături de alți copii, la distanță, si au facut propunerea de amenajare şi filmul de prezentare a ideii lor și și-au expus rezultatul în fața tuturor participanților la curs.

În această etapă proiectul a fost susținut de partenerii noștri: Ordinul Arhitecților din România și Siniat România.

Proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură.

Prezentările copiilor participanți la cursul online pot fi vizionate aici:

Despre Ediția IV am scris aici: 2020