martie 24, 2020

#DeaArhitecturaAcasa

PROVOCAREA #DeaArhitecturaAcasa:

Ai mai mult timp acasă? Ți-ar plăcea să explorezi lumea arhitecturii și a mediului construit, să descoperi cartierul, orașul sau satul în care locuiești, chiar și de la fereastră, să pătrunzi în lumi fantastice cu turnuri cu capul în nori, să creezi căsuțe pentru personaje de poveste și multe multe altele?

Te invităm, atunci, să accepți provocările online #DeaArhitecturaAcasa, să ne trimiți propunerea ta pe adresa challenge@de-a-arhitectura.ro și să explorezi galeriile cu proiectele tuturor copiilor care au participat, ca și tine, la challenge-urile noastre!

Challenge 4: Scaune animălicioase (detalii aici)

19 iunie – 10 iulie

Există așa de multe feluri de scaune în jurul nostru – oare cum au apărut ele și cine le-a creat? Te-ai gândit cum ar fi să faci un scăunel pentru tine? Ar arăta ca cele pentru oameni mari sau ar fi unul mult mai jucăuș? Ce-ai zice dacă ai putea realiza un scaun care să îi semene întocmai animalului tău preferat?

Challenge 3: Castele pentru păsărele (detalii aici)

29 mai – 19 iunie 2020 26 iunie 2020

*Veste bună, copii! Prelungim cu o săptămână provocarea până pe 26 iunie!

Te-ai gândit unde trăiesc păsările? Sau cum își construiesc căsuța? Știai că și oamenii construiesc cuiburi pentru ei?

Inspirați de măiestria cu care păsările din toată lumea își construiesc adăposturi din materialele pe care le găsesc în zona în care trăiesc, te provocăm să construiești, pentru o pasăre aleasă de tine, un cuib din materiale care să te inspire (materiale naturale, pe care o pasăre le-ar aprecia), potrivit ca dimensiune (verifică pe parcursul construcției cu pasărea decupată) și amplasat într-un loc unde să fie în siguranță (atârnat sau așezat în copac, ridicat sau lipit pe o construcție sau altă variantă creativă). Imaginează-ți o zi din viața păsării în cuibul creat de tine și scrie sau desenează povestea acesteia.

 

Challenge 2: 100+ Streetviews (detalii aici)

8 mai – 29 mai 2020 5 iunie 2020

*Veste bună, vizionari! Prelungim cu o săptămână provocarea până pe 5 iunie!

De unde începe orașul viitorului? De ce nu… chiar de pe strada ta? Inspirați de cei care au știut să călătorească în timp prin imaginația și ideile lor altfel, te provocăm să descoperi întreaga poveste a străzii pe care locuiești și să o duci, prin desen, cât mai departe în timp.

Exploreză galeria cu proiectele copiilor care au participat la Challenge-ul 2:

100+ Streetviews: străzi trecute și viitoare

Challenge 1: Turnuri cu capul în nori (detalii aici)

17 aprilie – 8 mai 2020

Inspirați de arhitecții care se întrec în a construi clădiri cu cât mai multe etaje (adică zgârie-nori), cât mai rezistente și cu forme cât mai năstrușnice, vă provocăm să vă imaginați și să realizați și voi un astfel de turn cu capul în nori, să îi dați un nume (orice clădire care se respectă are un nume!) cât mai sugestiv (care să aibă legătură cu ce se întâmplă la interior) și să desenați sau să scrieți o scurtă poveste cu sau despre turn și cu cei care trăiesc cu „capul în nori”.

Exploreză galeriile cu proiectele copiilor care au participat la Challenge-ul 1:

Cel mai… turn cu capul în nori

Turnul altfel… cu capul în nori

„Suntem convinşi că avem nevoie să ţinem fiecare aproape de comunităţile de care aparţinem, iar din această provocare, oricât de grea se va dovedi a fi, vom ieşi doar împreună. Rezilienţa e o trăsătură pe care vrem să ne concentrăm în următoarea perioadă şi veţi vedea pe canalele de comunicare ale Asociaţiei De-a Arhitectura, că ne adaptăm pentru a vă susţine, prin mijloacele noastre. Reţeaua De-a arhitectura din întreaga ţară lucrează (la distanţă) la conţinuturi noi, adaptate acestor zile, pe care le veți găsi pe website și pe Facebook De-a arhitectura cu hashtag-ul #DeaArhitecturaAcasa.” din comunicatul de presă al asociaţiei din 24.03.2020.

RESURSE JUCĂUŞE SAU SERIOASE