martie 26, 2021

#DAAacasa sau #DeaArhitecturaAcasa

În 2020, ca urmare a pandemiei de Coronavirus, echipa De-a arhitectura s-a gândit cum am putea aduce arhitectura și educația de mediu construit mai aproape de cei mici, direct în casele lor. Rețeaua De-a arhitectura a lucrat intens la conținuturi noi, adaptate acestor timpuri incerte, care să se poată desfășura de la distanță, dar în același timp să îi provoace pe copii în moduri creative, să fie jucăușe și accesibile în termeni de timp investit și materiale utilizate.

Am dezvoltat de atunci două proiecte „#DeaArhitecturaAcasa Challenge” și „De-a arhitectura 1:1”:

#DeaArhitecturaAcasa Challenge

Ai mai mult timp acasă? Ți-ar plăcea să explorezi lumea arhitecturii și a mediului construit, să descoperi cartierul, orașul sau satul în care locuiești, chiar și de la fereastră, să pătrunzi în lumi fantastice cu turnuri cu capul în nori, să creezi căsuțe pentru personaje de poveste și multe multe altele?

Te invităm, atunci, să accepți provocările online #DeaArhitecturaAcasa, să ne trimiți propunerea ta pe adresa challenge@de-a-arhitectura.ro și să explorezi galeriile cu proiectele tuturor copiilor care au participat, ca și tine, la challenge-urile noastre!

Detalii aici.

De-a arhitectura 1:1

În 2021, că să ținem pasul cu schimbările din jurul nostru, am lansat „De-a arhitectura 1:1 – activități de weekend 1:1 (copil-architect îndrumător) ce se desfășoară acasă, în mediul familiar al copiilor, în care cei mici sunt invitați să pătrundă sau să aprofundeze lumea arhitecturii și a mediului construit prin ateliere hands-on în care vor avea oportunitatea, alături de un profesionist al mediului construit, să îmbine imaginarul cu realitatea, să învețe jucându-se, vor fi încurajați să își pună în practică ideile explorând teme create special de arhitecții noștri.

Detalii aici.