Cursul „de-a arhitectura în oraşul meu” pentru anul şcolar 2014-2015 deja începe! Da, nu greşesc, el începe pentru noi chiar zilele acestea. Am facut primul pas pe un drum care se va finaliza cu o mare sărbătoare în iunie 2015. Săptămâna trecută am strâns banii necesari pentru a finanţa un copil, primul copil, pentru un întreg an şcolar: caietul şcolarului, materiale pentru machetele din timpul cursului, festivitatea prezentărilor de final, instruirea şi formarea echipei de predare, cu învăţător şi arhitect, manualul îndrumătorilor.
Prilejul ne-a fost creat în cadrul unui curs care ne-a inspirat şi ne-a trimis înapoi în organizaţia noastră cu informaţii excelente despre atragerea finanţărilor din comunitate (donatori individuali şi companii). Obiectivele cursului au fost atinse în ceea e ne priveşte, pentru că acum:
- Credem în continuare, dar cu mai mare hotărâre, că se poate face fundrasing pentru organizaţia noastră
- Inţelegem mai bine motivele pentru care oamenii ne-ar da bani
- Cunoaştem principalele caracteristici ale celor mai fezabile metode de a atrage fonduri pentru asociaţia de-a arhitectura.
Profesionişti în ale fundraising-ului, experimentaţi în România şi în regiune, trainerii Mădălina Marcu şi Cătălin Gheorghe de la ARC Romania (Asociaţia pentru Relaţii Comunitare), ne-au înarmat cu o mulţime de elemente teoretice şi ne-au trecut prin cât de multe aplicaţii practice au încăput în cele trei zile pline. Am aflat de la ei că sponsorizările şi contribuţiile sunt mai întâi despre schimbarea pe care o putem face în lume împreună, despre relaţii bune şi corecte între oameni şi abia apoi, într-o succesiune firească, despre aritmetica banilor.
Am avut ocazia să participăm la primul nostru cerc de donatori. O mică demonstraţie a lecţiei despre reducerea la scară şi şarmul Corinei (colega noastră cea mai experimentată în atragerea de fonduri) au convins colegii să contribuie pentru a finanţa costul de participare a unui copil la cursul „de-a arhitectura în oraşul meu”, în anul şcolar 2014 – 2015. Energie bună. Iar apoi am purtat pălăriile de donatori, fiind la rândul nostru convinşi că donând putem schimba lumea, alături de celelalte proiecte susţinute de colegi. E vorba de oameni care rezonează cu alţi oameni, în 6 + 6 minute. O experienţă foarte importantă.
Avem o listă de schimbări pe care vrem să le facem în asociaţia de-a arhitectura în urma celor învăţate şi experimentate la curs. Una dintre aceste schimbări se referă la încrederea pe care o vom avea în ideile noastre. Despre restul veţi auzi curând, iar efectele se vor vedea.
Mulţumim organizatorilor şi colegilor de curs. Mulţumim Mădălinei şi lui Cătălin de la ARC Romania.