martie 1, 2016

COPII

GHIDUL POZNEŢ DE CULTURĂ

Bine te-am găsit, pozneţule! Aici găseşti un ghid pozneţ ca tine, scris special, pentru copii cu vârste între 7 şi 12 ani, de prietenii noştri de la Asociaţia Câte-n lună şi-n mansardă. Caută în revistă şi citeşte secţiunea scrisă de De-a Arhitectura unde Monica îţi povesteşte câte vrute şi nevrute despre arhitectură.

JOCURI VARIATE

Dacă azi ai chef de joacă, aici vei găsi jocuri de toate felurile: mai uşoare, mai complicate, jocuri pe care le poţi juca singur sau singură, jocuri în care ai nevoie de coechipier sau chiar de un grup mai mare. Tu decizi ce ai chef să faci astăzi! Noi îţi urăm distracţie plăcută şi, dacă ai timp, ne poţi trimite poze cu realizările tale după ce te-ai jucat.

DE CITIT

Aici găseşti de citit foarte multe cărţi şi articole pentru copii. Ţie îţi place să citeşti? Se spune că pentru fiecare carte citită, mai trăim o viaţă. Cărţile au un fel de a spune poveşti minunate, uneori ai impresia că tu însuţi ai făcut acele lucruri şi ai trăit acele aventuri, nu crezi? Care este cartea ta preferată de până acum?

DE VĂZUT

Ai chef de un film? Eu ador filmele! Aici găseşti muuulte filmuleţe interesante din care poţi învăţa o serie de lucruri utile pentru tine. Unele filme te vor ajuta la şcoală, altele îţi vor fi de ajutor în viaţa de zi cu zi, unele te vor inspira pentru mai târziu. Cert este că vei învăţa multe lucruri despre arhitectură!

PE GLOB

Eşti vreodată curios sau curioasă să ştii ce fac alţi copii, ca tine, de peste mări şi zări? Crezi că şi ei se duc la şcoală ca tine? Sau au teme de făcut ca şi tine? Crezi că şi ei se joacă aşa cum te joci şi tu? Sau poate au alte jocuri mai interesante? Aici găseşti tot felul de poveşti din care vei afla ce fac şi alţi copii de pe glob.

ÎN LABORATOR

Ai fost vreodată într-un laborator? Te-ai gândit cum ar arăta locul unde se descoperă toate minunăţiile pe care le vedem în viaţa de zi cu zi? Dacă eşti curios sau curioasă din fire, aici vei găsi răspunsuri la unele dintre curiozităţile tale.

DICŢIONAR

Te-ai uitat vreodată într-un dicţionar? Ai citit o carte sau o revistă şi s-a întâmplat să nu ştii ce înseamnă un cuvânt? Un dicţionar cuprinde o sumă de cuvinte aşezate, de obicei, în ordine alfabetică şi explicate în aceeaşi limbă. Aici vei găsi tot felul de cuvinte şi ce înseamnă ele în lumea arhitecturii.

PROFESIONIŞTII

Când un lucru este făcut bine, noi toţi îl apreciem. Acesta este rolul profesioniştilor, să facă lucrurile foarte bine. Aici vei găsi exemple de astfel de oameni. Ia loc şi citeşte.

Curator al secţiunii dedicate copiilor: arh. Monica Popescu

Under construction. We are translating for you. Thanks for your patience!