februarie 17, 2021

ATELIERE DE WEEKEND

ATELIER SUPEREROI și ANTIEROI urbani: monumentele de for public

Institutul Prezentului și Asociația De-a Arhitectura, împreună cu Muzeul Național de Artă al României, vă invită la un atelier de explorare urbană și expozițională – un modul educațional asociat expoziției documentare „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean”, dedicată itinerării expoziției sculptorului britanic Henry Moore la București, Bratislava, Praga și Budapesta în 1966–67.

Modulul educațional se va desfășura în două etape: prima în data de 5 februarie în intervalul 12:00-14:00, constând în vizite individuale ale participanților în expoziția de la MNAR, precum și în curtea MNAR și Piața Revoluției, acompaniate de explicațiile organizatorilor, iar al doilea în data de 12 februarie, constând într-o sesiune de lucru online, în intervalul 12:00-14:00. Pe 5 februarie intrarea în expoziție se va face gradual, la intervale de 15 minute.

Accesul în MNAR este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.

Finanțatori: Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național; Proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură
Parteneri: Academia de Artă din Praga, Muzeul de Artă – Institutul European de Cercetare pentru Istoria Artei (KEMKI)
Cu sprijinul: Centrul Ceh, Institutul Polonez București, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București
Parteneri logistici: Policolor, Ytong

Fotografie: Henry Moore, studiu pentru Încleștarea (1962), bronz, Muzeul Național de Artă al României. Fotograf: Serioja Bocsok

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

DETALII AICI

ATELIER Căsuţe călătoare – ediția a II-a

Asociaţia De-a Arhitectura organizează pe 29-30 ianuarie 2022 atelierul online „Căsuțe călătoare” – ediția a II-a. Copiii vor descoperi și exersa conceptul de specific al locului, modalitățile prin care cadrul natural influențează cadrul construit. Cei mici își vor dezvolta aptitudini de observație, percepție și analiză a unui context geografic și vor învăța despre rolul pe care îl au locuitorii și comunitatea în modelarea mediului construit, toate acestea într-un mod ludic și distractiv, potrivit vârstei lor.
DETALII AICI

ATELIER Oraşele dintre coperţi – ediţia a IV-a

Când citești o poveste în care e descris un loc, reușești să îl vizualizezi în minte? Ești curios/curioasă să îi descifrezi detaliile? Ți-ai imaginat cum ar fi să ajungi și tu în acel oraș? Unde te-ai opri și când? Ce ai vrea să fii și cum ai locui acolo? Te invităm la o călătorie în timp spre orașul ascuns între coperțile cărților „Habrnam în Orașul de Piatră” (I.P.NOSOV), „Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia” (de Selma Lagerlöf) și „Momo” (de Michael Ende), pentru a-i completa, prin desen și bricolaj, spațiile nescrise.
DETALII AICI