martie 1, 2016

CLUB

de-a-club

Fie că vor să devină arhitecţi, fie că vor să îşi descopere un talent ascuns sau pur şi simplu pentru a-şi dezvolta cultura generală sau pentru că adoră să bricoleze, copiii care intră în Clubul De-a arhitectura se vor bucura de îndrumarea arhitecţilor pentru a simţi şi a-şi însuşi frumosul. Clubul De-a arhitectura se desfaşoară în weekend şi le dă posibilitatea copiilor care nu sunt înscrişi la cursurile noastre în şcoli şi grădiniţe să aibă un prim contact cu lumea fascinantă a arhitecturii.

Înscrierile pentru ateliere se fac conform indicațiilor menționate pentru fiecare în parte. Informaţii suplimentare puteţi obţine la: office@de-a-arhitectura.ro. Lista cu atelierele care au avut deja loc o puteţi găsi aici.

Ne-ar bucura un feedback scris sau o înregistrare audio/video din partea copiilor. Am dori să aflăm de la ei ce le-a plăcut, ce consideră că trebuie să îmbunătățim și, bineînțeles, cu ce informații și lucruri noi au rămas după atelierul nostru. Puteți trimite acest feedback pe adresa: corina@de-a-arhitectura.ro. Mulțumim.

URMEAZĂ:

ATELIER „Arta de a locui… în casa Melik” – București

A trăi și a locui (într-)un spațiu. A colecționa și a expune. Te-ai gândit vreodată cum a fost o casă, care astăzi este muzeu, atunci când era locuită? Cum se desfășura o zi din viața locuitorilor ei preocupați de frumos? Cum ai adapta-o astăzi pentru a primi colecția ta personală? Care ar fi aceea?

Asociaţia De-a Arhitectura organizează, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României (MNAR), pe 7 octombrie 2023, atelierul „Arta de a locui… în casa Melik” dedicat copiilor de 9-12 ani.

DETALII ȘI ÎNSCRIERE AICI

ATELIER „Iașiul ca poveste trăită” – Iași

Pe Mihai Eminescu îl „întâlnim” de mici – îi citim și recităm poeziile, învățăm să îi recunoaștem chipul, aflăm povești mai vesele sau mai triste despre cariera și viața lui. Dar cum ar fi fost să îl fi putut întâlni și în realitate, prin oraș, pe stradă, prin parc, poate în unele locuri care ne sunt dragi și nouă? Iașiul, orașul care i-a fost „acasă” pentru o vreme, păstrează urme și locuri dragi poetului – hai să le descoperim și să ne plimbăm apoi alături de Eminescu.

Filiala Teritorială Iași a Ordinului Arhitecților din România (OAR Iași) în parteneriat cu Asociaţia De-a Arhitectura și Muzeul Național al Literaturii Române Iași (MNLR) organizează în cadrul proiectului „Arhitecturi de poveste – educație de mediu construit pentru copii” atelierul „Iașiul ca poveste trăită” dedicat copiilor de 12-14 ani.

DETALII ȘI ÎNSCRIERE AICI

ATELIER „Orașul prin povești” – Iași

Un oraș are atâtea chipuri și povești câți locuitori, fiecare dintre noi vede și simte altfel fiecare drum, fiecare interacțiune cu mediul în care trăiește! Dacă ar fi să povestești orașul tău, oare ce ai spune? Ce locuri îți sunt mai dragi, pe unde îți place să te plimbi, ce repere ai atunci când îl străbați și cum s-au schimbat toate în timp? Casele, însă, sunt cele care adună mai multe chipuri de orașe – mereu pe loc, ascultă și privesc cum oamenii, atmosfera, locurile din jurul lor se transformă. Hai să ascultăm poveștile unei astfel de case cu o tolbă întreagă de istorii adunate și să descoperim Iașiul prin povești!

Filiala Teritorială Iași a Ordinului Arhitecților din România (OAR Iași) în parteneriat cu Asociaţia De-a Arhitectura și Muzeul Național al Literaturii Române Iași (MNLR) organizează în cadrul proiectului „Arhitecturi de poveste – educație de mediu construit pentru copii” atelierul „Orașul prin povești” dedicat copiilor de 9-11 ani.

DETALII ȘI ÎNSCRIERE AICI

ATELIER „Memoria ferestrei” – Iași

Aflate mereu la hotar, între afară și înăuntru, între zumzetul străzii, oameni, mașini, păsări și plante și liniștea interioarelor cu mobilier atent ales, lumină caldă și sentimentul de „acasă”, ferestrele sunt cele care cunosc întreaga istorie a unei case și a celor care o locuiesc. Unele poartă obloane și rămân mereu secrete, altele sunt luminoase și deschise și abia așteaptă să fie descoperite poveștile de dincolo de ele.

Filiala Teritorială Iași a Ordinului Arhitecților din România (OAR Iași) în parteneriat cu Asociaţia De-a Arhitectura și Muzeul Național al Literaturii Române Iași (MNLR) organizează în cadrul proiectului „Arhitecturi de poveste – educație de mediu construit pentru copii” atelierul „Memoria ferestrei” dedicat copiilor de 12-14 ani.

DETALII ȘI ÎNSCRIERE AICI

ATELIER „Ce poveste spune o fațadă” – Iași

Poveștile vechi spun că fiecare casă are un spirit al ei, un personaj magic care o locuiește și care îi seamănă. Acesta adună povești timp de zeci și sute de ani, leagă prietenii cu oamenii care îi sunt locuitori și se schimbă odată cu aceștia. Te-ai întrebat vreodată cum ar arăta spiritul casei tale? Ce istorii ar spune? Dar spiritul caselor în care au locuit oameni pasionați de litere și povești – scriitorii? Cum ar suna și arăta poveștile lor?

Filiala Teritorială Iași a Ordinului Arhitecților din România (OAR Iași) în parteneriat cu Asociaţia De-a Arhitectura și Muzeul Național al Literaturii Române Iași (MNLR) organizează în cadrul proiectului „Arhitecturi de poveste – educație de mediu construit pentru copii” atelierul „Ce poveste spune o fațadă” dedicat copiilor de 9-11 ani.

DETALII ȘI ÎNSCRIERE AICI