Seria de ateliere de scenografie marca „Digital Spirit“ continuă, am ajuns la atelierul cu numărul 5. Suntem de această dată la Școala Gimnazială Nr. 28 din Bucureşti, alături de prof. înv. primar Carmen Rădulescu.
Atelierul de scenografie desfășurat împreună cu copiii clasei a II-a a avut-o ca personaj principal pe Pantera Roz. Pentru elevi a fost o surpriză, însă ei au venit înarmați cu o cutie de pantofi, curiozitate multă și dorință pentru a crea ceva împreună.
După vizionarea unui scurt filmuleț, Pantera Roz și trompeta, elevii au avut sarcina de a redesena camera Panterei și de a propunere noi varinate de mobilare. De asemenea, înainte de a modela personajul nostru din pastă de modelat, l-au desenat pentru a-i studia forma. Distracția a început, iar printre noi elevii strigau: „Mi-a ieșit prea gras trupul!”, „Coada mea este foarte lungă și subțire!”, „Cum facem ca Pantera Roz să stea în picioare?” sau „Pantera mea nu este roz!”.
Pantera, încă albă, a fost pusă separat, la uscat, pentru a ne ocupa de decorarea camerei acesteia. Exact! În cutia de pantofi! Elevii au avut o masă plină cu materiale cât mai diverse: foi colorate, cartoane de mai multe tipuri, grosimi și culori, sfoară, baghete din lemn. Deși la început nu credeam că putem face un pat care să stea lipit de perete, am ajuns să inventăm sisteme de iluminare sau să decupăm ferestre și uși. Elevii au lucrat în echipă, părăseau masa lor de lucru pentru a-și ajuta colegii să facă diferite obiecte de mobilier sau pentru a face schimb de idei cu ceilalți. Prezentarea finală ne-a ținut pe toți cu sufletul la gură. Cu toții eram convinși că Pantera Roz ar fi fericită să locuiască în oricare din camerele amenajate de noi.
Patricia Erimescu, arhitect, și Ionuț Paraschiv, student arhitect, m-au sprijinit pe tot parcursul atelierului, iar împreună am reușit să ne așezăm lângă fiecare elev și să îi încurajăm ca să ştie că orice obiect poate fi reprezentat în macheta lor. În plus, Patricia a surprins în fotografii toate momentele simpatice, iar Ionuț a avut răbdare să răspundă strigătelor de ajutor care veneau din toate părțile.
Doamna învăţătoare Carmen Rădulescu ne transmite despre atelier: „Vă mulțumim tare mult pentru atelierul pe care l-au coordonat membrii echipei voastre. Copiii au fost foarte încântați de această activitate, au lucrat cu entuziasm, au fost creativi și au realizat lucrări inedite în care și-au folosit abilitățile formate în orele de arte vizuale. Tinerii care au îndrumat elevii au lucrat cu răbdare alături de ei, i-au consiliat, astfel încât activitatea și-a atins scopul și a produs multă bucurie copiilor. Felicitări pentru inițiativă!”
Text: arh. Ioana Rizea
Mulțumim arhitectei Oana Coarfă care a conceput seria de Ateliere de scenografie, cu care am dus atât de multă bucurie copiilor! Mulțumim arhitectei Ioana Rizea care a îndrumat atelierul şi voluntarilor Patricia Erimescu și Ionuț Paraschiv care au ajutat-o.
Acest atelier este al cincilea dintr-o serie de ateliere susținute de Digital Spirit. Mulțumim pentru implicare!
„Ca și creatori de lumi imaginare, în munca noastră susținem educația în arhitectură pentru un număr de 150 de copii, alături de Asociația De-a Arhitectura, pentru ca aceștia să își păstreze și să își dezvolte creativitatea, să viseze cu ochii deschiși, să creeze scenografii pentru poveștile imaginate de ei.
Digital Spirit este o companie full-service de producție video (specializată în reclame și spoturi), fondată în 2010, cu o vastă experiență internațională. Suntem într-o permanentă căutare de locații pretabile filmărilor pe care le derulăm, așadar invităm arhitecții să ne trimită (la adresa: andrei[at]digitalspirit[punct]ro) portofoliile lor, cu clădiri și amenajări interioare, pentru un parteneriat în acest sens.”