septembrie 13, 2017

URBAN UP! ÎN IAŞI

În al cincilea an de activitate, Asociaţia De-a Arhitectura lansează un nou proiect, Urban Up!, prin care își diversifică portofoliul cu încă o grupă de vârstă, cea a liceenilor. Sub egida programului Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun, proiectul a fost selectat în urma unui concurs în domeniul proiectelor educaționale.

În zilele de sâmbătă, pentru a avea un timp dedicat lucrului împreună, Asociația De-a Arhitectura propune liceenilor întâlniri cu profesioniști din domeniul mediului construit (arhitecți, urbaniști, ingineri, antropologi).

Prin exerciții cu multă interactivitate, participanții vor înțelege mai bine cum se transformă orașele noastre, de ce să ne intereseze calitatea în construcții, de ce să ne pese de valorile de patrimoniu, care sunt locurile interesante pentru a fi alături de ceilalți locuitori care au preocupări similare, cum se pot gândi și prezenta acele locuri, cât de accesibile sunt anumite zone ale orașului etc.

Atelierele sunt tot atâtea ocazii de a discuta cu profesioniști activi și pasionați care pot fi repere pentru liceeni în orientarea lor profesională, dar și exemple de implicare în societate.

DETALII: office@de-a-arhitectura.ro
FACEBOOK: Urban Up powered by de-a arhitectura
EVENT FACEBOOK: Ateliere gratuite pentru liceeni Urban Up! – Iaşi

PENTRU A VĂ ÎNSCRIE LA ATELIERE COMPLETAŢI FORMULARUL DE AICI.

Pentru a ajunge la cât mai mulți liceeni, vă rugăm să vă înscrieți la maximum 2 ateliere din program. Și să fiți atenți că unele ateliere se derulează în paralel, deci nu puteți fi în două locuri simultan. ????

CUNOAȘTEȚI PROIECTUL – DOCUMENTE:

Acordul părintelui/tutorelui legal (pdf)
Acord de participare (pdf)

CUNOAȘTEȚI PROIECTUL – ATELIERE:

Atelier A
Monument, cine eşti? + Harta anti-plictiseală

Descarcă prezentare (PDF)

Fiecare dintre noi trăiește orașul, îl folosește. Dar îl și cunoaște? Îl și iubește? Care sunt locurile pe care le consider importante și de ce? Dacă ar fi și alții care le-ar vedea așa cum le văd eu, le-ar folosi și le-ar iubi la fel ca mine?

Vino la acest atelier și vei putea vedea ce locuri din orașul tău preferă și colegii tăi de generație, vei putea recomanda propria ta hartă anti-plictiseală, dar vei putea înțelege mai bine de ce unele clădiri sunt considerate de către profesioniști ca fiind valori de patrimoniu și ce spun locuitorii despre ele.

Atelier D
Accesul pe roţi + Orașul inculpat

Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să poți acuza orașul ca un procuror sau apăra orașul ca un avocat? Dar să parcurgi traseele unei zone din oraș având de împins un cărucior sau un troller?

Vino la acest atelier și vei putea căuta și prezenta argumente pro și contra (unui aspect al) orașului, vei înțelege mai bine cum ne influențează viața de fiecare zi, vei experimenta parcurgerea unei zone din prisma accesibilității și vei acumula experiență de a analiza orașul. Astfel, vei deveni poate mai interesat să poți influența deciziile pentru dezvoltarea armonioasă și incluzivă a orașului.

CUNOAȘTEȚI PROIECTUL – CALENDAR:

Atelierele se desfăşoară între orele 9:30-17:00 şi este necesară prezenţa în tot acest interval.

7 octombrie

OAR Filiala Iaşi
Bl. Gulliver, demisol, B-dul Ștefan cel Mare și Sfânt, Nr.4
Monument, cine eşti? + Harta antiplictiseală

14 octombrie

OAR Filiala Iaşi
Bl. Gulliver, demisol, B-dul Ștefan cel Mare și Sfânt, Nr.4
Monument, cine eşti? + Harta antiplictiseală

21 octombrie

Facultatea de Arhitectură
Accesul pe roţi + Oraşul inculpat

4 noiembrie

Facultatea de Arhitectură
Accesul pe roţi + Oraşul inculpat

CUNOAȘTEȚI PROIECTUL – JURNAL URBAN UP!:

  • 15 decembrie 2017: Jurnal Urban Up! Iaşi