septembrie 13, 2017

URBAN UP! ÎN SIBIU

În al cincilea an de activitate, Asociaţia De-a Arhitectura lansează un nou proiect, Urban Up!, prin care își diversifică portofoliul cu încă o grupă de vârstă, cea a liceenilor. Sub egida programului Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun, proiectul a fost selectat în urma unui concurs în domeniul proiectelor educaționale. 

În zilele de sâmbătă, pentru a avea un timp dedicat lucrului împreună, Asociația De-a Arhitectura propune liceenilor întâlniri cu profesioniști din domeniul mediului construit (arhitecți, urbaniști, ingineri, antropologi).

Prin exerciții cu multă interactivitate, participanții vor înțelege mai bine cum se transformă orașele noastre, de ce să ne intereseze calitatea în construcții, de ce să ne pese de valorile de patrimoniu, care sunt locurile interesante pentru a fi alături de ceilalți locuitori care au preocupări similare, cum se pot gândi și prezenta acele locuri, cât de accesibile sunt anumite zone ale orașului etc.

Atelierele sunt tot atâtea ocazii de a discuta cu profesioniști activi și pasionați care pot fi repere pentru liceeni în orientarea lor profesională, dar și exemple de implicare în societate.

DETALII: office@de-a-arhitectura.ro
FACEBOOK: Urban Up powered by de-a arhitectura
EVENT FACEBOOK: Ateliere gratuite pentru liceeni Urban Up! – Sibiu

PENTRU A VĂ ÎNSCRIE LA ATELIERE COMPLETAŢI FORMULARUL DE AICI.

Ca să ajungem la cât mai mulți liceeni, vă rugăm să vă înscrieți la maximum 2 ateliere din program. Și să fiți atenți că unele ateliere se derulează în paralel, deci nu puteți fi în două locuri simultan. 🙂 

CUNOAȘTEȚI PROIECTUL – DOCUMENTE:

Acordul părintelui/tutorelui legal (pdf)
Acord de participare (pdf)

CUNOAȘTEȚI PROIECTUL – ATELIERE:

Atelier A
Monument, cine eşti? + Harta anti-plictiseală

Descarcă prezentare (PDF)

Fiecare dintre noi trăiește orașul, îl folosește. Dar îl și cunoaște? Îl și iubește? Care sunt locurile pe care le consider importante și de ce? Dacă ar fi și alții care le-ar vedea așa cum le văd eu, le-ar folosi și le-ar iubi la fel ca mine?

Vino la acest atelier și vei putea vedea ce locuri din orașul tău preferă și colegii tăi de generație, vei putea recomanda propria ta hartă anti-plictiseală, dar vei putea înțelege mai bine de ce unele clădiri sunt considerate de către profesioniști ca fiind valori de patrimoniu și ce spun locuitorii despre ele.

Atelier C
Nu am chef azi + Orașul revendicat

Știi care sunt legăturile dintre mediul construit și starea fizică și afectivă a celor ce îl utilizează? Ai explorat vreodată aspectele care influențează calitatea vieții în orașul tău? Poți să spui dacă o zonă a orașului are toate facilitățile necesare locuitorilor săi? Îți poți da seama de ce un loc îți place și altul nu? De ce unele locuri sunt apreciate de ceilalți, dar nu și de tine? 

Vino la acest atelier și vei putea lucra cu criterii de analiză a spațiului pe care le folosesc și profesioniștii mediului construit care te vor îndruma.

CUNOAȘTEȚI PROIECTUL – CALENDAR:

Atelierele se desfăşoară între orele 9:30-17:00 şi este necesară prezenţa în tot acest interval. 

30 septembrie

Filiala Sibiu Vâlcea a OAR
Str. Mitropoliei, Nr.17
Monument, cine eşti? + Harta antiplictiseală

7 octombrie

Filiala Sibiu Vâlcea a OAR
Str. Mitropoliei, Nr.17
Nu am chef azi + Oraşul revendicat

14 octombrie

Filiala Sibiu Vâlcea a OAR
Str. Mitropoliei, Nr.17
Monument, cine eşti? + Harta antiplictiseală

21 octombrie

Filiala Sibiu Vâlcea a OAR
Str. Mitropoliei, Nr.17
Monument, cine eşti? + Harta antiplictiseală

28 octombrie

Filiala Sibiu Vâlcea a OAR
Str. Mitropoliei, Nr.17
Nu am chef azi + Oraşul revendicat

CUNOAȘTEȚI PROIECTUL – JURNAL URBAN UP!:

5 decembrie 2017: Jurnal Urban Up! Sibiu