septembrie 13, 2016

UIA – ARHITECTURA ŞI COPIII

UIA Architecture & Children este unul dintre grupurile de lucru ale Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor. Acesta reuneşte reprezentanţi ai arhitecţilor din întreaga lume implicaţi în proiecte dedicate educaţiei de arhitectură şi mediu construit pentru copii, având ca scop promovarea acestui domeniu şi schimbul de bune practici. Una din principalele sale activităţi o constituie organizarea o dată la trei ani a premiilor Cuburile de Aur/Golden Cubes.

Ordinul Arhitecţilor din România a organizat selecția națională Golden Cubes Awards în România. Termenul limită pentru predarea materialelor de concurs a fost 23 ianuarie 2017. Mai multe informaţii despre selecţia naţională aici şi pe site-ul UIA Architecture & Children.

Uniunea Internațională a Arhitecților (UIA) este o organizație non-guvernamentală, o federație mondială a asociațiilor naționale de arhitecți. Scopul UIA este de a uni arhitecții lumii, fără nicio formă de discriminare. Din cele 27 de delegații prezente la adunarea fondatoare din Lausanne, Elveția, în 1948, UIA a crescut pentru a cuprinde organizațiile profesionale cheie ale arhitecților din 124 de țări și teritorii, iar acum reprezintă, prin intermediul acestor organizații, aproape 1 300 000 arhitecți din întreaga lume.

Arh. Mina Sava (preşedinte al Asociaţiei De-a Arhitectura) este reprezentantul României din partea Ordinului Arhitecţilor din România (OAR) la Grupul de lucru UIA Arhitectura şi copiii încă din 2015, în timp ce arh. Eliza Yokina (membru fondator al Asociaţiei De-a Arhitectura) este membru supleant.

În cadrul activității din grupul de lucru al UIA, De-a Arhitectura a realizat: noul logo al grupului de lucru, noua identitate vizuală a premiilor Cuburile de Aur și noul design al flyer-ului de prezentare.

Despre noul website al grupului de lucru UIA Arhitectura şi copiii şi noua identitate grafică realizată de De-a Arhitectura puteţi citi mai multe aici.

Despre Întâlnirea Programului de lucru internaţional „Arhitectura şi copiii” al UIA ce a avut loc în noiembrie 2015 la Casa Mincu, sediul OAR, din Bucureşti, aici.

Save

Save

Save

Save