octombrie 28, 2016

CUBURILE DE AUR

Galeria de proiecte Cuburile de Aur 2017

Cuburile de Aur al Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor este cel mai prestigios concurs internaţional care promovează la nivel mondial iniţiativele din domeniul educaţiei de mediu construit pentru copii şi tineri.

Competitorii sunt invitați să prezinte activitățile sau produsele pe care ei le realizează pentru a învăța copiii și tinerii – de la vârsta preșcolară până la 18 ani – să înțeleagă proiectarea de arhitectură și procesele prin care ia naștere mediul construit. Premiul se acordă pentru patru categorii:

  • ȘCOLI
  • INSTITUȚII
  • MATERIAL SCRIS
  • MATERIAL AUDIO-VIZUAL

Pentru calificarea în faza internațională a concursului, competitorii trebuie să participe în primă fază la selecția națională. Câștigătorul fiecărei categorii la nivel național se califică la faza internațională a concursului.

În urma selecției naționale din februarie 2017 a fost ales proiectul: Local Heritage, (re)source of inspiration – Fundația Universitatea de Vest Timișoara, să reprezinte România la categoria Instituții. Procesul verbal al jurizării cu aprecierile juriului pentru toate proiectele participante este afișat pe site-ul OAR.

 

Între şi 8 aprilie 2017 s-a desfăşurat jurizarea internaţională la Paris. Colega noastră, Mina Sava, preşedinte De-a Arhitectura, a participat în comisia tehnică a concursului. Toate proiectele au fost expuse la Congresul Mondial al Uniunii Internaționale a Arhitecților-  Seoul 2017 unde s-au decernat și premiile, premianții avand onoarea de a primi trofeul de la Toyo Ito.

Câştigătorii din 2017 a celei de-a treia ediţii a premiilor Cuburile de Aur pot fi găsiţi aici.

GOLDEN CUBES

Under construction. We are translating for you. Thanks for your patience!