aprilie 26, 2016

DE-A ARHITECTURA ÎN ŞCOALA MEA

IF

Elevii, ghidaţi de îndrumătorul arhitect, vor avea posibilitatea să descopere şi să îşi dezvolte un mod de gândire şi abordare a problemelor specific arhitecţilor şi designerilor („design thinking”) prin realizarea de propuneri prin care să îmbunătăţească sau să reimagineze şcoala lor, fiind implicaţi astfel într-un proces de învăţare activă, în care îşi folosesc simţul practic şi creativitatea.

Este o abordare a învăţării prin proiect aplicată pe un exemplu concret pe care îl cunosc şi utilizează, şcoala. Elevii investighează şcoala, identifică aspecte legate de clădire pe care doresc să le îmbunătăţească/schimbe, îşi imaginează ce vor să facă, se documentează, analizează şi fac propuneri de proiect, proiect pe care îl vor prezenta la posibililor utilizatori.  Arhitectul îndrumător şi profesorul sunt numai ghizi în acest proces.

Pentru a stimula învăţarea şi a da un sens celor învăţate, elevii vor selecta din proiectul propus de ei partea fezabilă de realizat într-un buget dat, pe care îl au din partea sponsorilor programului.

În anul școlar 2016-2017 programul beneficiază de o sponsorizare prin Fundația Comunitară București din partea programului Porche Romania- Mobilizăm excelența. Sponsorizarea va da posibilitatea claselor participante să realizeze intervenția propusă de ei. Mai multe detalii: mobilizamexcelenta.ro

 

VÂRSTA: 12-18 ani

DURATA ŞI OPŢIUNI DE DESFĂŞURARE:

– un an şcolar – clasa a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a – opţional/extracurricular

– un an școlar- grup de maxim 25 elevi din clase diferite – extracurricular/club elevi

 

METODA DIDACTICĂ: învăţare prin proiect

TIP CURRICULA: interdisciplinară (arte+ştiinţe)

PREDAT DE:  profesor coordonator + arhitect voluntar (persoană resursă) + profesori invitaţi diverse materii (opţional)

LOCUL: sala clasă, clădirea și curtea școli

ÎNSCRIERI pentru asistenţa oferită de Asociaţia De-a Arhitectura pe parcursul unui an şcolar: arhitecţi voluntari (în perioada martie – august) şi clasele înscrise de cadre didactice (în perioada decembrie – martie)

DETALII: office@de-a-arhitectura.ro

PARTENERI: Ordinul Arhitecţilor din România

 

Program în pilotare în 2015-2017

Programul este gratuit pentru școlile de stat.

Dezvoltarea și implementarea acestui program educațional este finanţată parțial de Ordinul Arhitecților din România prin din fondul  Taxa „Timbrul Arhitecturii”

 

SPONSORI:

Bachmann, Fundaţia Comunitară Bucureşti, Porsche România

Save

Save

Save