ianuarie 11, 2017

ATELIERE în Săptămâna Şcoala Altfel an şcolar 2019-2020 – ÎN ŢARĂ

Ateliere pe care Asociaţia De-a Arhitectura le implementează în Săptămâna Şcoala Altfel se vor desfășura în clasă, sub îndrumarea unui arhitect (pregătit pentru a susţine cursuri marca De-a arhitectura, pentru copii) şi a unui voluntar (voluntarul este opţional, în funcţie de disponibilitatea de timp a studenţilor).

Prezenţa cadrului didactic este absolut obligatorie la clasă pe perioada desfăşurării atelierelor De-a arhitectura. Rolul cadrului didactic este de a asigura liniştea la clasă, dar şi de a  face conexiuni cu alte noțiuni dobândite de elevi, astfel ca activităţile desfăşurate de arhitecţii noştri să asigure o învățare trans-curiculară.

Părinţii sunt bineveniţi, ca şi voluntari, la aceste ateliere.

Dacă în clasă sunt copii cu nevoi speciale de învățare, vă rugam să menționați diagnosticul și gradul de independență al copilului, pentru a ști daca este nevoie de resurse umane și materiale suplimentare din partea asociației.

Atelierele sunt contra cost, plata se va face în contul: RO52BACX0000000842075005, Unicredit Bank, Sucursala Magheru, titular cont: Asociatia De-a Arhitectura, CIF: 31137149, cu menționarea atelierului pentru care se face înscrierea, a şcolii şi a clasei pentru care se plăteşte. Plata se va face cu cel puțin 7 zile înainte de desfăşurarea atelierului şi se va trimite OP de confirmare pe adresa pe care faceţi înscrierea.

Atelierele noastre din Săptămâna Școala Altfel sunt gratuite pentru copiii cu bursă socială sau bursă medicală.

Înscrierea la unul dintre atelierele din TIMIŞOARA, GIROC, CHIŞODA, DUMBRĂVIŢA, IAŞI, SUCEAVA, CLUJ-NAPOCA, SIGHETUL MARMAŢIEI, BAIA MARE, TÂRGU MUREŞ, CONSTANŢA, MURFATLAR, NĂVODARI, EFORIE, BRAŞOV, CRAIOVA, PLOIEŞTI, TULCEA, PITEŞTI, SIBIU se va face în curând.

Coordonatori locali program:

 • BRAŞOV – arh. Deea Ursachi, deea@de-a-arhitectura.ro
 • CLUJ-NAPOCA, SIGHETUL MARMAŢIEI, BAIA MARE, TÂRGU MUREŞ – arh. Eliza Jurca, eliza.jurca@de-a-arhitectura.ro
 • CONSTANŢA, MURFATLAR, NĂVODARI, EFORIE – arh. Irina Filip, arh.irinafilip@yahoo.com
 • IAŞI, SUCEAVA – arh. Florin Bodnar, c.florin.b@gmail.com
 • CRAIOVA, PLOIEŞTI, TULCEA, PITEŞTI – arh. Aurelia Axente Stan, aurelia.axente@de-a-arhitectura.ro
 • TIMIŞOARA, GIROC, CHIŞODA, DUMBRĂVIŢA – arh. Dana Ardelean, danaardelean@de-a-arhitectura.ro
 • SIBIU – arh. Carmen Şandru, carmen@de-a-arhitectura.ro
 • RÂMNICU VÂLCEA – arh. Cristina Miu, cristina26_2001@yahoo.com

GRUPA DE VÂRSTĂ 6-9 ANI

TITLU: Atelier „Planet City”
DURATĂ: 3 ore/zi, o singură zi
VÂRSTĂ: 6-9 ani
PREŢ: 25 lei/copil, atelierul se desfășoară pentru minim 15 copii
LOC: în clasă cu acordul părinţilor şi al cadrului didactic

Descrierea conținutului atelierului: V-aţi gândit cum ar fi să locuiţi pe o planetă a voastră? Aţi fi fiecare Micul Prinţ al lumii voastre unde aţi păstra ce vă e mai drag şi aţi face ce vă place mai mult. Şi dacă am juca fiecare un rol şi am primi o meserie, cum aţi construi planeta voastră? Cum s-ar potrivi ea între cele ale prietenilor? Cum aţi ajunge la ei dacă planeta lor ar fi departe.
De la lumea cea mică a fiecăruia, la universul cel mare al copiilor, legăm sistemul şi venim înapoi la lumea în care trăim cu toţii, dezlegându-i regulile de organizare.

Materiale aduse de copii: creioane colorate, gumă, ascuţitoare, foarfeci, lipici pentru hârtie, plastilină, restul materialelor sunt aduse de echipa De-a arhitectura.

IT asigurat de clasă/scoală: Pentru proiectarea prezentărilor pregatite pentru copii, este nevoie ca în clasă să fie laptop/calculator, proiector+ecran, internet. Dacă clasa nu este dotată în acest sens menționați în formularul de înscriere.

Pentru mai multe detalii despre atelier mergeţi aici.

 

GRUPA DE VÂRSTĂ 9-12 ANI

TITLU: Atelier „Turnurile breslelor”
DURATĂ: 3 ore/zi, o singură zi
VÂRSTĂ: 9-12 ani
PREŢ: 25 lei/copil, atelierul se desfășoară pentru minim 15 copii
LOC: în clasă cu acordul părinţilor şi al cadrului didactic

Descrierea conținutului atelierului: În foarte multe orașe, fortificațiile care împrejmuiau centrele istorice au fost demolate în mare măsură. Din fericire, mai găsim fragmente din aceste ziduri, turnuri și bastioane. Multe poartă numele breslelor vechi, dar azi mai folosesc cuiva aceste construcții? Cum se integrează ele în noua imagine a orașului? Le dăm uitării sau ne imaginăm cum le-am putea reanima? Tu ai vizitat vreun turn vechi?

Materiale aduse de copii: planșetă de plastilină + unelte de plastic pentru modelaj (opțional), foarfeci, carioci, lipici solid, creioane de scris.

IT asigurat de clasă/scoală: Pentru proiectarea prezentărilor pregatite pentru copii, este nevoie ca în clasă să fie laptop/calculator, proiector+ecran, internet. Dacă clasa nu este dotată în acest sens menționați în formularul de înscriere.

 

Resurse gratuite pentru învăţători şi arhitecţi:

 • Atelier „Labirintul de aţe” descărcabil aici. Pentru mai multe detalii despre activitate mergeţi aici.
 • Atelier „Scenografie” descărcabil aici, cu referinţe aici şi aici.
 • Atelier „Căsuţa omuleţului LEGO” descărcabil aici, cu referinţe aici.

Dacă aveți nevoie de sfaturi referitor la predarea acestor activități puteți scrie un email la: corina@de-a-arhitectura.ro.

Save

Save