Galateca, partener Case Ciripite

25/01/16 | Parteneri

Am stat de vorbă cu Daniela Filip, director PR & Marketing al Galeriei de Artă Contemporană Galateca, galerie care de doi ani ne este partener și a găzduit cele două ediții ale expoziției de creație Case Ciripite, un eveniment marca De-a arhitectura.

Galateca este o galerie multidisciplinară de artă și design, un spațiu viu și modern, ce poartă semnătura arhitectului Radu Teacă, situată în inima orașului într-o clădire istorică, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I“.

Povestea noastră începe, de fapt, pe 6 decembrie 2012 cu vernisajul primei expoziții: Povești în imagini. Am plecat la drum cu multe proiecte frumoase în minte și cu câteva intenții. Mai întâi, să fim deschiși și să experimentăm cât mai mult. Și apoi, să creăm un spațiu efervescent, în care să aducem împreună arta contemporană cu cea clasică și nu în ultimul rând, să dezvoltăm o platformă care să permită întâlnirea și colaborarea dintre artiști, designeri, arhitecți, curatori și oameni de comunicare. Totul pentru a oferi publicului o altfel de interacțiune de artă, un hub cultural în care să simtă că e cu adevărat implicat.

Expoziții și proiecte:

Am realizat peste 50 de expoziții și proiecte culturale, în țară și străinătate, pe care vi le-am oferit, în care am explorat multiple teritorii și forme de exprimare artistică: de la benzi desenate la artă video, de la tablouri și desene la instalații și „happenings”, de la artiști contemporani români ce au succes în străinătate la artiști ce au făcut istorie, de la ie ca simbol identitar și colecții vintage până la couture, de la maeștri clasici la artiști internaționali multidisciplinari. Evenimente inedite au transformat spațiul nostru într-o sală de teatru, un podium sau într-o scenă de dans și performance. Ne-am asumat o strategie coerentă de promovare a valorilor românești în cadrul programului „Romanian Art Energy” organizat de către ONG-ul nostru, Neo Art, precum și două direcții definitorii pentru spiritul Galateca: design-ul și arta contemporană internațională. Artiști români și străini, precum Simon Henwood, Roberto Coda Zabetta, Alessio Maximilian Schroder, Timon Botez, Frederic Liwer, Predrag Popara,  Constantin Flondor, Magda Pelmus, Bogdan Pelmus, Vlad Tenu, Valeriu Mladin, Ioana Sisea, Radu Pop, Cătălin Năstăsoiu, Alexandra Abraham, Albert Sofian, Daniela Fainis, Mircea Roman, Cornel Brad sau Dan Raul Pintea au creat proiecte de excepție în colaborare cu Galateca.

NeoGalateca:

Mai mult, ne-am dorit să vă surprindem și cu un nou concept de gallery shop. Astfel, la începutul anului 2013 am lansat NeoGalateca, spațiu ce completează zona expozițională și care a devenit în scurt timp o referință pentru publicul român și străin pasionat de cadouri de artă și design, obiecte inspirate din expozițiile Galateca sau alte expoziții internaționale relevante. Este unul dintre puținele locuri din București în care poți descoperi „the Romanian Gift Shop” având colecții în serie mică sau unicat, care îmbină arta și design-ul, inspirate din tradiția românească, dar manufacturate „museum shop quality”.

În decembrie 2015, pentru a fi și mai aproape de clienții noștri am lansat și magazinul virtual NeoGalateca.com, unde puteți regăsi designeri și branduri internaționale și românești precum Iittala, Seletti, Muuto, Pols Potten, Leitmotiv, Present Time, Remember, Ango, Una Ca Luna, Ronativ, TheCraft Lab, De Ceramica, Porphiras, Marie Nouvelle, Rad Playground, Kolectivul Totnoi, Furga Murga, Gabriel Geller, Don Papillon, Alexandra Abraham, Daniela Fainis, Ioana Sisea, Irina Floare, Adelina Ivan, Izabela Măndoiu, Cloche, Artjouel și alții. NeoGalateca completează galeria Galateca cu alte 3 spații expoziționale, spații care au găzduit de-a lungul timpului performance-uri și „camere de autor”.

Galateca a devenit în acest scurt timp o referință, o platformă de promovare a proiectelor originale de artă și design, în permanentă schimbare, în armonie cu ceea ce se întâmplă în lumea artistică internațională și românească. Premiile obținute la Londra, la London Fashion Week pentru proiectul Untamed Skin, participările la Art Safari și active prezența în diferite centre europene sunt doar câteva repere sugestive.

Povestea Galateca se scrie în continuare cu fiecare manifestare, cu fiecare expoziție, cu fiecare artist.