martie 13, 2014

2%, ADICĂ DOI LA SUTĂ

Susține Expoziția de sfârșit de an școlar a copiilor, momentul în care ei își prezintă munca de creatori ai orașului ideal. Este o muncă constantă, de un an școlar, și sunt nerăbdători ca orașul să le audă propunerile. Prin sumele colectate cu ajutorul mecanismului de redirecționarea a 2% impozit pe venit îi ajutăm cu materiale de bricolat pentru machete, îi răsplătim cu diplome și prăjituri.

Codul Fiscal pune la dispoziţia contribuabililor mecanismul de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul în curs către o organizaţie non-profit. Asta înseamnă că, odată parcurşi de tine paşii descrişi mai jos, statul va redirecţiona 2% din impozitul pe care deja l-ai plătit către Asociaţia De-a Arhitectura.

1. Persoanele care sunt salariate, dar şi cele care realizează venituri asimilate salariilor vor depune Declaraţia 230.

2. Persoanele fizice autorizate (PFA), Birouri individuale de arhitectură (BIA), dar şi cele care realizează venituri din drepturi de autor sau convenţii civile şi care au optat pentru impozit anticipat vor depune Declaraţia UNICĂ privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

Formularul este deja completat cu datele asociaţiei, e nevoie de datele tale. Trebuie depus (personal sau prin scrisoare recomandată) până pe 15 martie 2019, la Administraţia Financiară de care aparţine persoana. Adresa Administraţiei Financiare de care aparţineţi o găsiţi aici.

Conform O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obţinute prin completarea formularelor 230 sau „Declaraţia UNICĂ privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” nu pot obţine informaţii cu caracter fiscal din care să reiasă identitatea vreunei persone fizice sau juridice. Donatorii, în caz că doresc, pot să comunice asociaţiei faptul că au depus formularele respective: office@de-a-arhitectura.ro.

Noi vă mulţumim oricum, anonimi sau nu.

*În 2018 sumele primite din 2% au fost direcţionate o parte către expoziţiile de sfârşit de an şcolar ale copiilor, iar o parte către proiectul „De-a arhitectura în şcoala mea (specială), Cluj-Napoca” sau „Bazinul cu bile” despre care puteţi citi aici.

*În 2019 fondurile colectate din 2% vor ajunge tot către expoziţiile de final, însă încercăm să completăm cu sumele necesare şi alte proiecte De-a Arhitectura, ca de exemplu redirecţionând către o şcoală din programul „De-a arhitectura în şcoala mea”, aşa cum a fost cazul în 2018.

Am scris despre 2% aici:

În decembrie colindăm, în ianuarie aşteptăm 2%
Cum alegem să investim în viitor sau despre 2%
2% pentru Expoziţia de sfârșit de an școlar a copiilor

Save

Under construction. We are translating for you. Thanks for your patience!