ianuarie 27, 2016

AMBASADORI DE-A ARHITECTURA

AMBASADOR DE-A ARHITECTURA: RALUCA ANTONESCU

Raluca Antonescu de la Antonescu PR & Consulting este alături de Asociaţia De-a Arhitectura încă din 2013 implicându-se în crearea şi consolidarea imaginii acesteia, ghidându-ne cu multă încredere şi optimism.

„2% pentru De-a Arhitectura, 100% pentru copii şi pentru viaţa ta peste 10 ani.

Autorităţile locale, supranumite şi Micul Parlament, sunt alese prin vot. Anul acesta, în vară, avem alegeri. Întreaga retorică a candidaţilor se bazează pe acţiuni pentru oraş, mediul construit în care trăim. Copiii care trec prin cursurile De-a arhitectura le-ar putea pune oricând acestor edili întrebări mai pertinente decât părinţii lor! Peste nu mai mult de două mandate vor putea vota. Între timp vor fi primit informaţii, elemente de cultură generală, o logică a spaţiului şi o poezie a formei. Un curs practic, care le pune mintea şi mânuţele la treabă, care le explică senzaţiile oraşului şi ceea ce ar putea să fie.

Educaţia în arhitectură înseamnă artă vizuală, urbanism, geometrie, dimensiuni, percepţie şi bun simţ. Iar pentru aceasta merită să ne implicăm în susţinerea echipelor de voluntari care au luat asupra lor ceea ce sistemul nu oferă. Care au trecut peste «trăim în România», pentru că au înţeles că România suntem fiecare dintre noi. Iar copiii «De-a arhitectura» sunt atât de frumoşi, înlăuntru şi afară! Frumuseţea lor se va reflectă asupra oraşelor și vieţilor noastre. Cu puţină răbdare şi cei 2%. Sunt onorată să fiu ambasador «De-a arhitectura» şi vă invit şi pe voi să fiţi ambasadori ai frumuseţii şi ai bunului gust din viitoarele noastre oraşe, susţinând cursurile Asociaţei.” – Raluca Antonescu

AMBASADOR DE-A ARHITECTURA: CAMELIA SĂVOIU

Camelia Săvoiu este alături de Asociaţia De-a Arhitectura încă din 2014, iniţial făcând parte din mediul business, apoi trecând „graniţa” şi fiind parte din echipă.

„Mi-au atras atenţia în mod deosebit oamenii şi programele De-a arhitectura, din prima zi când am făcut cunoştinţă. 🙂 Am ştiut că vor prinde pentru că sunt bine construite şi m-au convins rezultatele după un an de la lansare. Atunci am simţit şi mai puternică dorinţa de a mă implica cu timp, energie, pricepere şi mult entuziasm. Simt că fac parte din familie şi bucuria pe care mi-o dă acest sentiment e o răsplată benefică. Ca, dealtfel, şi onorantul apelativ de Ambasador De-a arhitectura.” – Camelia Săvoiu

AMBASADOR DE-A ARHITECTURA: ALINA CRISTEA

Alina Cristea de la Holcim România este alături de Asociaţia De-a Arhitectura încă din 2013, susţinându-ne în proiecte punctuale şi implicându-se ca voluntar la clasă.

„Colaborarea mea cu De-a Arhitectura a început în 2013 când am făcut cunoştinţă cu această echipă de nota 10+, cu programul asociaţiei şi a continuat ca voluntar în 2014-2016.

De ce: din primul moment în care ne-am cunoscut am fost atrasă de oamenii şi programele De-a arhitectura. Cred că este foarte important să învățăm la şcoală despre oraş, despre cum este el organizat. Este o experienţă extraordinară să explorezi orașul împreună cu copiii şi să îl vezi prin ochii lor, iar experiențele de la clasă sunt extraordinar de creative. De fiecare dată când am ieşit din sala de clasă am avut sentimentul că „las ceva în urmă”, iar bateriile mele au fot reîncărcate 100%.

În opinia mea, educaţia în arhitectură înseamnă artă vizuală, urbanism, geometrie, dimensiuni, percepţie şi bun simţ. Cred în simbioza dintre arhitectură şi inginerie şi ca dovadă că funcţionează este implicarea mea în acest proiect ce se adresează preponderent arhitecţilor.” – Alina Cristea

AMBASADOR DE-A ARHITECTURA: FLORIN ENACHE

Florin Enache este alături de Asociaţia De-a Arhitectura încă din 2014 când a început să predea cursurile asociaţiei şi este neobosit când vine vorba de activitatea la clasă. 

«[…] am făcut muzeul de geometrie!» Aşa a început. Sau: «Ne înscriem pentru anul viitor dacă facem tot cu tine.» – aşa s-a decis soarta pentru următorul an. Şi «Molicioşii sunt oamenii care merg la mall?». Apoi scrisoarea către primarul Braşovului: «[…] să îl ajutăm şi noi să repare şi să deschidă cetatea, că de reclamaţii probabil are biroul plin.» şi apoi o întâlnire «cu clasa, în sala de şedinte de la Velux» şi vizita la Skytower, cea mai înaltă clădire din oraş …şi lista poate continua cu «Doamne, ce frumos e, e altceva! De când sunt în şcoală aşteptam aşa un curs!».

Pe scurt, de câţiva ani, De-a arhitectura a devenit sursa mea de bucurie profesională şi de inspiraţie. De oferit comunităţii o parte din darul pe care eu l-am primit, de a fi arhitect. Vorba vine voluntariat, pentru că mai mult primeşti, decât oferi. E poate cel mai frumos mod de înţelegere a sintagmei «oferind vei dobândi». Şi nu puţin.

E multă energie pozitivă, dar tot ce se întâmplă e şi pentru că cineva cumva a muncit să gândească şi să pornească acest program cu tot ce înseamnă el – materiale, organizare: eu am primit practic acest cadou.

Frumos cadou!:)” – Florin Enache

AMBASADOR DE-A ARHITECTURA: MIRCEA ŢIBULEAC

Ambasadorii De-a arhitectura sunt oamenii care au venit alături de noi identificându-se cu valorile noastre şi modul nostru de lucru şi au energia să ducă mai departe, către popriile cercuri, mesajul nostru. În urma interesului de care au dat dovadă, spre asociaţie s-au întors fonduri, capital de imagine etc.

Save