mai 16, 2019

Camp-ul „De-a arhitectura în camera mea”, concurs ediţia III

Titlu: Camp-ul „De-a arhitectura în camera mea”, concurs ediţia III
Date camp: 9, 10, 11 iulie 2019, orele 10:00-17:00
Gală de premiere: 11 iulie 2019, orele 17:00-18:30
Vârstă copii: copiii din clasele a IV-a – a VII-a din anul şcolar 2018-2019
Locație: Biblioteca de materiale MATER, Splaiul Unirii, nr. 160, et. 1, sector 4, Bucureşti, (scara galbenă)
Preț: 50 lei/copil, achitaţi prin transfer bancar în contul Asociaţiei De-a Arhitectura, RO52BACX0000000842075005, UniCredit Bank, Sucursala Magheru, în termen de 10 zile de la înscriere, 25 locuri disponibile
Parteneri: AFI CotroceniHolcim RomâniaMATER, Nod MakerspaceSiniat România

Descrierea conținutului camp-ului:

Într-o perioadă de transformări profunde, fizice şi fiziologice, de definire de sine şi de conturare a intereselor, perioada de preadolescenţă, copiii au nevoie să fie ajutaţi să se descopere şi să dea glas sentimentelor şi emoţiilor, preferinţelor care se schimbă şi se cristalizează în acest moment.

Camera în care locuiesc face parte din această schimbare profundă, reflectă cine sunt copiii şi cine devin în această etapă de dezvoltare. Forţa de creaţie şi imaginaţia copilului, capacităţile sale ideative şi practice se dezvoltă cu preponderenţă acum, alături de un sentiment de independenţă şi individualitate.

Prin oferirea oportunităţii copilului de a-şi remodela spaţiul în concordanţă cu schimbările ce se produc în această nouă etapă, îl ajutăm să facă saltul de la copilărie la preadolescenţă şi, mai departe, către viaţa adultă.

Concursul „De-a arhitectura în camera mea” constă într-un atelier (camp) de 3 zile unde copiii, inspiraţi şi îndrumaţi de arhitecţii din echipa De-a arhitectura, vor realiza macheta camerei lor, vor face propunerea de amenajare şi filmul de prezentare al ideii lor.

Jurizare:

Jurizarea se va face pe baza filmelor de prezentare, încărcate pe YouTube. Se va acorda 1 premiu de 2800 lei (+ taxe) pentru implementarea amenajării în termen de 1 an de la data câştigării concursului (total sau parţial, în funcţie de proiect şi limita bugetului). Părintele copilului câştigător va semna un Angajament de amenajare a camerei copilului.

Criteriile de jurizare:

Desemnarea câștigătorilor are loc potrivit punctajului obţinut prin aplicarea următoarelor criterii:

  • 20% motivaţia participantului (0 = nesatisfăcător, 1 = satisfăcător, 2 = foarte bine)
  • 20% prezentarea video, exprimarea copilului (0 = nesatisfăcător, 1 = satisfăcător, 2 = foarte bine)
  • 30% ideea de amenajare (0 = nesatisfăcător, 1 = satisfăcător, 2 = bine, 3 = foarte bine)
  • 30% propunerea de amenajare, modul în care este redactată, calitatea detaliilor şi a exprimării (0 = nesatisfăcător, 1 = satisfăcător, 2 = bine, 3 = foarte bine).

Juriul va urmări și va aprecia în ce măsură participanții au înțeles și și-au însușit prevederile Ghidului „De-a arhitectura în camera mea”, prezentat în cadrul evenimentului.

Juriul are libertatea de a aprecia creativitatea, originalitatea, viziunea artistică și potențialul participanților în mod personal.

Juriu:

  • Ana-Maria Codre (Siniat România)
  • Alina Cristea (Holcim România)
  • arh. Maria Găvozdea (Asociaţia De-a Arhitectura)
  • Nicoleta Ionda (AFI Cotroceni)
  • arh. Oana Pavăl (Asociaţia De-a Arhitectura)

*NOTĂ: La Camp-ul „De-a arhitectura în camera mea”, concurs ediţia III nu vor participa şi nu vor intra în jurizare copii, rude până la gradul IV ale membrilor juriului.

Acord foto și video:

În cadrul acestui eveniment vor fi făcute fotografii și filme pentru promovarea acestuia și pentru jurizarea concursului. Materialele vor fi folosite strict în scop de informare, promovare și jurizare şi vor fi publicate pe site-ul De-a arhitectura, pe pagina de Facebook De-a arhitectura și pe pagina de YouTube a De-a arhitectura, pe site-urile partenerilor şi, eventual, în cadrul unor interviuri din media scrisă de specialitate. Imaginile nu vor fi folosite în alte scopuri decât cele menţionate mai sus şi nu fac obiectul comercializării.

*NOTĂ: Acordul foto (pozitiv sau negativ) influenţează/condiţionează participarea la eveniment a copilului/copiilor înscrişi.

Înscriere:

Înscrierea la atelier se face completând formularul de aici.

*ATENŢIE: Începând cu data de 3 iulie 2019, înscrişilor la concurs nu li se va returna taxa deja achitată în caz de renunţare. Mulţumim pentru înţelegere.

*NOTĂ: După înscriere vom trimite concurentului/copilului, pe adresa de email menţionată, toate informaţiile necesare realizării de către acesta a releveului camerei sale, pe care îl va aduce în prima zi de camp.

Despre proiectul „De-a arhitectura în camera mea” puteţi să citiţi aici.