decembrie 13, 2016

ATELIERE „De-a arhitectura… la muzeu”

Titlu: Atelier „De-a arhitectura… la muzeu”
Dată atelier: în zilele de vineri, numai pe bază de programare
Vârstă copii: 8+ ani
Durată: aproximativ o oră şi jumătate (vizită şi atelier)
Numărul de paricipanţi: între 7 şi 25 de persoane
Locație: Muzeul Național de Artă al României (MNAR), București
Preț: 25RON/participant

Descrierea conținutului atelierului:

Asociaţia De-a Arhitectura şi MNAR îi provoacă pe copii să descopere elemente de arhitectură pornind de la tablourile expuse şi cercetând spaţiul galeriilor.

De-a arhitectura în… Galeria de Artă Europeană

În Galeria de Artă Europeană vedem tablouri celebre şi vorbim despre spaţiul construit. Copiii descoperă cu ajutorul operelor de artă ce este perspectiva, ce înseamnă ritmul în arhitectură şi verifică felul în care funcţionează acestea în realitate, în galeriile muzeului.

Programele se adresează grupurilor de şcolari (însoţiţi de cadre didactice) şi sunt complementare curriculei. La cerere, centrele de plasament, asociaţiile sau fundaţiile care au drept obiect de activitate educaţia alternativă, protecţia socială a copiilor defavorizaţi sau cu nevoi speciale pot beneficia de programe educative similare. Coordonatorul grupului beneficiază de gratuitate.

Condiţii de participare
:

  • Participarea se face numai pe bază de programare, cu cel puţin 10 zile în avans.
  • Programările se fac prin email (educatie@art.museum.ro) sau la telefon 021 314 81 19.
  • Participarea trebuie reconfirmată cu minim 3 zile înaintea programului.
  • Grupul de participanţi trebuie să fie format din 7-25 de persoane.
  • Grupurile de peste 10 copii vor avea minim doi însoţitori. Aceştia îşi asumă responsabilitatea supravegherii copiilor pe toată durata activităţii.

IMPORTANT!
Este permisă fotografierea, în regim de gratuitate, în timpul desfăşurării acestor programe, atât în cadrul vizitei active din muzeu, cât şi în atelierul de creaţie. În sălile muzeului fotografierea se va realiza fără blitz şi fără a viza o anumită operă de artă, ci grupul de participanţi.
La cerere, MNAR poate elibera adeverinţe pentru cadrele didactice care au participat la programele pentru grădiniţe, după desfăşurarea tuturor programelor pentru care s-a făcut programarea.

Înscrierea la atelier se face prin email (educatie@art.museum.ro) sau la telefon 021 314 81 19.