octombrie 9, 2018

ATELIER-CONCURS DE-A ARHITECTURA ÎN CAMERA MEA – EDIŢIA II

Cea de-a doua ediţie a concursului „De-a arhitectura în camera mea” dedicat copiilor din clasele IV-VIII în anul şcolar 2017-2018 şi organizat în perioada 15 ianuarie – 15 iunie 2018 şi apoi prelungit până pe 30 iunie 2018, ora 23:59, s-a încheiat. Pe 23 iulie 2018 juriul concursului, care a avut libertatea de a aprecia creativitatea, originalitatea, viziunea artistică şi potenţialul participanţilor înscrişi în concurs, a desemnat câştigătorul locului I şi a premiului în valoare de 700 euro: David Cozma de clasa a V-a din Ştefăneşti, judeţul Argeş.

Pentru a da posibilitatea şi altor copii să intre în contact cu lumea arhitecturii sub îndrumarea arhitecţilor De-a arhitectura şi să îşi remodeleze camera şi pentru că cele două premii II şi III nu au fost acordate în concursul „De-a arhitectura în camera mea”, Asociaţia De-a Arhitectura a decis organizarea unui eveniment separat, un atelier-concurs „De-a arhitectura în camera mea”, în care vor fi premiaţi doi participanţi cu premiile II şi III rămase neacordate în primul eveniment. Atelierul are loc în Bucureşti şi oricine este binevenit, din întreaga ţară, inclusiv copiii care au luat parte la concursul organizat anterior, dar care nu au fost premiaţi. Sperăm ca pe viitor să putem organiza evenimente de acest gen şi pentru alte grupe de vârstă şi în alte localităţi din ţară, în funcţie de partenerii locali pe care îi găsim.

Titlu: Atelier-concurs „De-a arhitectura în camera mea – Ediția II”
Dată atelier: 20.10.2018, ora: 14:00-18:00
Vârstă copii:  9-12 ani, 16 echipe copil + părinte (frații vor lucra în aceeași echipă)
Locație: OK Center, str. Traian, nr. 1, sector 3, București
Preț: gratuit, în limita a 16 locuri
Sponsori: AFI Palace Cotroceni, Holcim, Duraziv, Siniat
Juriu: arh. Claudia Bingöl (Asociaţia De-a Arhitectura), arh. Corina Croitoru (Asociaţia De-a Arhitectura), Alina Cristea (Holcim România), Bogdan Tulbure (Siniat România), Iulia Borsan (AFI Palace Cotroceni)

Descrierea conținutului atelierului:

Aflaţi într-un moment de profunde schimbări, perioada de preadolescenţă, copiii simt nevoia schimbării camerei în care locuiesc. Aşa cum hainele nu le mai sunt potrivite ca dimensiuni, aşa cum au renunţat la multe din jucăriile din prima copilărie, acum este nevoie să îşi adapteze şi spaţiul noii lor personalităţi, să îşi amenajeze camera după gustul, visele şi gândurile lor.

În cadrul acestui atelier-concurs, copiii vor ilustra pe machete viziunea lor despre camera ideală, fiind inspirați de arhitecții din echipa De-a arhitectura și de Ghidul De-a arhitectura în camera mea și lucrând în echipă cu unul dintre părinți. Filmele de prezentare vor intra în jurizare, iar pe 02.11.2018 vom anuța câștigătorii Premiului II (600 euro) și ai Premiului III (500 euro) din cadrul Ediției II de concurs. (Premiul I a fost acordat în iulie 2018 lui David Cozma.)

Înscrierea la atelier se face completând formularul de înscriere.