Bazinul cu bile a devenit realitate

În aprilie 2018 vă povesteam despre Antonia, Georgia, Alex și Vlad, copiii aparte de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Cluj-Napoca, şi despre visul lor – povestea care începea cu: „A fost odată ca niciodată o zi în care ne jucam în camera senzorială a școlii, ne bălăceam în bazinul cu bile de acolo”.

În ultima miercuri din mai a sosit la şcoală lemnul donat de compania Holver. Joi, pe 31 mai 2018, copiii au tot întrebat când se începe lucrul, când muncesc la bazinul cu bile.

Corina Drocaş, profesor psihopedagog la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Cluj-Napoca, ne-a povestit despre construcţia bazinului cu bile: „Luni dimineaţă, 4 iunie 2018, a venit tâmplarul Radu Vădan. Împreună cu colegul său, Cristian Buia, a adus o parte din viitorul bazin. Mai mulţi copii din şcoală au venit pe rând să vadă cum se conturează bazinul cu bile. O parte dintre ei au ajutat realmente, vopsind cu mare zor. O altă parte a ajutat la căutarea în curţile şcolii a unui nou amplasament. Salcia din locul gândit iniţial a crescut foarte mult, aşa că a fost nevoie să regândim locul în care ne vom bucura de joaca în bazin. Noroc că arhitectul Ciprian Şimon şi-a făcut timp să vină şi ieri, şi azi, să ne ajute cu toate. Împreună cu el şi cu portarul nostru inimos am găsit un loc despre care credem că este şi mai potrivit decât cel cu salcia. E un pic cam trist acum, cu un perete gri în apropiere, dar planul nostru e să colorăm acel perete în viitor şi să facem locul cât mai vesel cu putinţă.

Pe 6 iunie 2018, la amiază, bazinul era gata, mutat deja la locul final şi pregătit să-şi primească bilele şi copiii. Antonia, Georgia, Alex şi Vlad au fost primii care i-au încercat rezistenţa. Bucuria a fost mare! Visul chiar s-a adeverit!

Pe 7 iunie ne-am bălăcit în sfârşit în bazul cu bile, uraaa! Copiii m-au auzit vorbind la telefon cu curierul și a trebuit să ieșim în stradă să așteptăm acolo bilele. Nerăbdarea a fost maximă. N-a fost nevoie de ajutoare, Alex, Vlad, Antonia și Georgia au cărat singuri cele 6 cutii cu bile. Apoi au sărit în bazin și au ajutat la golirea sacilor. Tensiunea și bucuria creșteau pe măsură ce sacii se goleau și bilele curgeau în bazin. Mulțumim portarului nostru, Claudiu Moldovan, pentru că ne-a ajutat și ne-a scurtat așteptarea. Au fost multe zâmbete, strigăte de bucurie și în final baia mult așteptată între bile moi și colorate. Alte cuvinte sunt de prisos, imaginile vorbesc mult mai bine.”, ne-a transmis Corina Drocaş.

Mulţumim din suflet tuturor celor care ne-au ajutat, mari sau mici!

Mulţumim în special celor doi donatori ai proiectului „De-a arhitectura în şcoala mea (specială), Cluj-Napoca”, companiei Holver care ne-a furnizat lemnul pentru a construi bazinul, arhitectului Ciprian Şimon pentru asistenţă şi prof. psihopedagog Corina Drocaş pentru îndrumare. Le mulţumim mult tuturor celor care au redirecţionat 2% din impozitul pe venit; cu ajutorul lor am completat suma până la 3300 lei, necesară realizării bazinului.

Proiectul face parte din programul „De-a arhitectura în şcoala mea” din anul şcolar 2017-2018, desfăşurat la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Cluj-Napoca sub denumirea „De-a arhitectura în şcoala mea (specială), Cluj-Napoca”. Pentru mai multe detalii despre acest proiect şi despre toate celelalte din programul „De-a arhitectura în şcoala mea”, vizitaţi platforma „Şcoala mea”.

Compania Holver a fost alături de De-a Arhitectura şi în trecut, ca sponsor la conferinţa „De-a arhitectura TALKS III” şi „Gala Voluntarilor De-a arhitectura I”, în anul şcolar 2016-1017. Iar în anul şcolar 2015-2016, Holver a fost sponsor al programului „Creştem împreună oraşul Braşov”.

Text: prof. psihopedagog Corina Drocaş, arh. Monica Popescu
Foto: prof. psihopedagog Corina Drocaş

0