octombrie 24, 2016

PROFESIONIŞTII

Raluca Antonescu, „De-a PR-ul”

De ce s-ar face copiii de azi PR-iştii de mâine? Raluca Antonescu, o bună prietenă a Asociaţiei noastre, e convinsă că „Ar putea schimba lumea. Serios, chiar ar putea.” Cum se schimbă lumea de pe poziţia unui om de comunicare, de ce e o meserie frumoasă, în care te dezvolţi continuu ca persoană în relaţie cu alţi oameni şi care ar fi primii paşi în această direcţie ne povesteşte Raluca Antonescu.

Mădălina Marcu, „De-a fundraising-ul”

Am întâlnit-o pe Mădălina Marcu la cursul în care ne-a învăţat despre strângerea de fonduri din comunitate. Ne-a fermecat. Am aflat atunci câte ceva despre activitatea ei în zona ONG şi, pentru că suntem curioase, am reuşit să o convingem să îşi rupă puţin timp din programul său încărcat pentru a ne împărtăşi câteva lucruri despre profesia sa.

Daniela Stoicescu, „De-a profesorul”

Daniela este unul dintre primii noştri susţinători (prin promovarea pe site-ul infinit-edu, prin ajutorul material de anul trecut de la training) care au înţeles demersul nostru şi cu care am comunicat bine din prima clipă. Daniela este director al Şcolii Aletheea din Bucureşti.

Carmina Vakulovski, „De-a doamna învăţătoare”

Am cunoscut-o pe Carmina în 2014, când ne-am adunat în Turnul Porţii Ecaterina din Braşov pentru a pune ţara la cale, ţara De-a arhitecturii, împreună cu câteva arhitecte şi învăţătoare. Predase în 2013-2014 la clasa a III-a cursul „De-a arhitectura în oraşul meu” şi participa acum la dezbaterea cu inspectori şi alţi oficiali din Ministerul Educaţiei şi Inspectoratele Şcolare Judeţene pe tema viitorului cursului nostru în învăţământul primar. Am pregătit împreună atelierele de formare a îndrumătorilor din toamna lui 2014. Am rămas impresionaţi de profesionalismul său, de energia pe care o degajă şi de înţelegerea pe care o are asupra menirii sale ca educator.

Cătălina Ulrich, „De-a profesoara”

Cătălina Ulrich, profesor universitar doctor ce conduce Departamentul de Ştiinţele Educaţiei al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Bucureşti, este unul dintre cei mai vechi (şi constanţi) parteneri ai De-a Arhitectura. Vă îndemnăm să citiți cu mare atenție gândurile pe care ni le-a împărtășit, importante ca model personal, dar valoroase și pentru constanta dezbatere privind reforma învățământului românesc şi ca model pentru dascălul ideal.

Corina Drocaş, „De-a psihopedagogul”

Corina Drocaş este unul dintre oamenii cei mai luminoşi implicaţi în cursurile De-a arhitectura, prin rezultatele emoţionante pe care le-a obţinut. A făcut echipă cu arhitectul voluntar Ioana Ciurea, la Cluj-Napoca. Materialele didactice dezvoltate pentru cursul „De-a arhitectura în oraşul meu” au fost adaptate şi utilizate, cu răbdare şi dedicaţie, într-o clasă de copii cu dizabilităţi. Felul în care cursul i-a făcut să îşi dea seama că cunoştinţele dobândite în şcoală au relevanţă şi aplicabilitate în lumea reală, precum şi deschiderea pe care a provocat-o spre oraş a fost benefică pentru elevi şi a adus satisfacţie celor două temerare. 

Raluca Iacob, „De-a managerul cultural”

Raluca Iacob este fondatoare a asociaţiei „MetruCub – resurse pentru cultură”, ce coordonează proiectul „Susține cultura în educație”, iniţiativă la care Asociaţia De-a Arhitectura este organizaţie parteneră. Cu un titlu neobişnuit pentru cei care privesc acest domeniu cu scepticism, acela de manager cultural, Raluca reuşeşte să conecteze indivizii şi să pună într-o reţea oameni şi asociaţii care vor şi pot să aducă mai multă cultură în mediul şcolar.